JUHTKIRI: Õunad ja kohvikud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Õunapuu.
Õunapuu. Foto: unsplash.com

Sügis on Saaremaal suvega võrreldes vaikne aeg.  Iseäranis pühapäevad, mil isegi Kuressaare tänavad näivad tühjad ja hüljatud. Õnneks leidub vaikelu-pühapäevade kõrval erandeid, mis suuri ja väikeseid kodust välja meelitavad ning mõnusat ajaveetmist tõotavad. 

Igasügisesel õunakohvikute päeval osalemisest on mõnegi jaoks meist saanud lausa traditsioon. Kes lööb ettevõtmises kaasa koka ja kohvikupidaja rollis, kes läheb menüüs leiduvat head-paremat uudistama ja maitsma. Kes sõidab ühest kohvikust teise auto, kes kondimootoriga, kes jalutab.

Igal aastal kuulub kohvikute menüüsse tuttavaid hõrgutisi – õunapomme, kooke ja pirukaid. Ometi avastad alati midagi uut. Üllatudes, mida kõike sellest, meie jaoks nii tavalisest ubinast teha annab. 

Tagasi üles