Soomlane toetas Sõrvemaa kogudusi 4460 euroga

Tõnu Veldre
, Sõrve militaarmuuseumi konsultant
Copy
Foto: Jämaja koguduse kogu

Laupäeval tähistas Jämaja kogudus oma kiriku taaspühitsemise 155. aastapäeva ja praeguses asukohas oleva kirikuhoone 410. aastapäeva.

Külalisi oli kokku tulnud lähemalt ja kaugemalt. Riigikogu esindas pidulikul lõunasöögil Saaremaalt valitud rahvasaadik Kalle Laanet koos abikaasa Kaiega. Teiste seas oli tervitusi tooma tulnud Jämaja ja Anseküla sõpruskoguduste delegatsioon Soomest Luviast.

Sealne emeriitpraost Tapio Seppälä rõõmustas Sõrvemaa kogudusi üsnagi soliidse kingitusega. Nimelt sai staažikas kirikuõpetaja sel suvel 70-aastaseks. Kingituste asemel palus ta oma külalistel teha annetuse Sõrvemaa kirikute heaks. Sel moel laekus tema pangakontole 4460 eurot, kokku 103 annetajalt, mille ta nädalavahetusel andis võrdsetes osades üle Jämaja ja Anseküla kogudusele. Tapio Seppälä rõhutas, et kuna ülekandeid tegid ka perekonnad, võis annetajate koguarv küündida üle kahesaja inimese.

Juubilari sõnul käis ta Saaremaal esimest korda kolmkümmend aastat tagasi, kui Saaremaa oli suletud tsoon ja siin võimutsesid punasõdurid. Sellest ajast jäid tema südamesse Sõrve kirikuinimesed, kes hoolimata riigi survest siinset usuelu ülal hoidsid.

Seppäla lisas, et kui Anseküla kogudus kümmekond aastat tagasi ehitas endale Salmele uut kirikumaja, annetas ta ka selle toetuseks raha, mille oli kogunud oma 60. sünnipäeva ajal. Siis oli annetuse suurus 100 000 krooni, mille eest kirikumaja katuse sai.

Pikaajalise koostöö eest anti Tapio Seppäläle üle EELK aukiri ja Luvia koguduse aseõpetajale Ilona Koivostole EELK koostöömedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles