Kuressaare pürib spordilinnaks

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
AIVI AUGA
AIVI AUGA Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vald esitas Euroopa Liidu spordikomisjonile taotluse sooviga saada endale tiitel Euroopa spordilinn 2020.

"Kui me saame selle tiitli, siis on Kuressaare järgmisel aastal Euroopas pildil," ütles 50-leheküljelise taotluse koostanud Saaremaa valla kultuuritööspetsialist Kristel Peel. "Tiitel ei too küll otseselt raha, aga saame rohkem reklaami ning turiste ja külastajaid tuleb meile kindlasti rohkem."

Spordilinna tiitlile võib  kandideerida linn, kus on väga head sportimisvõimalused lastele, harrastajatele ja proffidele, aga on olemas ka aktiivsed vabatahtlikud ja kaasaegne infrastruktuur.

Euroopa spordipealinna tiitlit saavad taotleda suured linnad, nimetus "spordilinn" antakse aga väikestele linnadele ja sellele tiitlile kandideerib igast riigist üks väikelinn. Valiku teeb Euroopa Komisjoni juures tegutsev spordikomisjon. Vallale läheb see maksma kandideerimistasu 900 eurot.

11.–12. oktoobril toimuva Saaremaa ralli ajal tuleb Kuressaarele hinnangut andma komisjon, kuhu kuuluvad Itaalia, Läti, Brüsseli ja Praha esindaja. 

"Kuna ralli on meie üks suuremaid spordisündmusi, kus on tipptasemel võidusõitjad, palju pealtvaatajaid ja tegevuses on vabatahtlikud, siis näevad nad kindlasti positiivset emotsiooni," märkis Kristel Peel, lisades, et samas tutvub komisjon ka Kuressaare spordiobjektidega ja kohtub siinsete spordiinimestega.

Valla spordinõunik Aivi Auga ütles, et tiitli saamisel võib kõik oma järgmise aasta võistlused korraldada Euroopa spordilinn 2020 egiidi all. 

"Nii saaks kaasata siin toimuvad enduro maailmameistrivõistlused ja võib-olla ka mõne teise ürituse, mis aitaks neil rohkem silma paista," selgitas ta.

Novembris toimub Brüsselis pidulik galaõhtu, kus 2020. aasta spordilinnad pidulikult välja kuulutatakse. "Loodame, et meie vallavanem Madis Kallas saab seal osaleda ja positiivseid sõnumeid kuulata," rääkis Kristel Peel.

2019. aastal kandsid Euroopa spordilinna tiitlit teiste hulgas Batumi Gruusiast, Coventry Inglismaalt, Fuenlabrada Hispaaniast, Ganja Aserbaidžaanist, Livorno Itaaliast, Michalovce Slovakkiast, Paggaio Kreekast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles