Majaomanik pahandab prügifirma tühiarvete pärast

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Prügikast. Foto on illustreeriv.
Prügikast. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel

Kuressaare kesklinnas asuva Kohtu 2 kinnistu omanik saab Ragn-Sellsilt pidevalt 5-euroseid tühiveoarveid, lisanduseks foto Kohtu tänavast kirjaga "Ei olnud võimalik teenust teostada. Mahutit pole.".

Maja omanik on ettevõte Liverston Invest, kellel majandustegevus puudub, kuid jäätmeveo kohustusest nad vabastatud ei ole.

Hoone rentnik, Chameleoni kohvikut pidav Spring Cafe OÜ on endale prügiveo tellinud ise ja hoiab konteinerit kokkuleppel kõrvalmaja hoovis.

"Seega tegelikult on Spring Cafe OÜ nimel oleva lepinguga tegemist kinnistu omaniku Liverston Invest OÜ lepinguga. Nii on see olnud juba aastaid, kui on olnud teised prügiveoteenuse pakkujad," märgib kirjas vallavalitsusele Liverston Investi esindaja Ivi Schwarz, viidates, et probleem on tekkinud alles hiljuti.

Ta on korduvalt vedaja poole pöördunud, kuid Ragn-Sellsi klienditeenindaja sõnul ei saa nemad kedagi jäätmeveost vabastada. Selleks peab Liverston Invest kõigepealt taotlema vallalt jäätmeveost vabastuse.

Saaremaa valla jäätmete peaspetsialisti Katrin Koppeli sõnul on nad hoone omanikuga suhelnud ning uuritakse ka Chameleoni kohviku jäätmekäitlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles