Esimese kirjandusvõistluse saak paistab paljutõotav

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Serva pääl 2019
Serva pääl 2019 Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Saarte Hääle ja Kadi raadio kirjanduskonkursile #Serva pääl laekus kokku ligi kolmkümmend võistlustööd veerandsajalt autorilt.

Konkursi tingimuste kohaselt ei olnud autoritele seatud vormilisi piiranguid peale teoste maksimaalse mahu 20 000 tähemärki ja selle, et tööd pidid olema eestikeelsed ning moel või teisel käsitlema Saaremaa, Muhu ja teiste saartega seotud teemasid.

Esimene mulje näitab, et n-ö märgist mööda ei ole keegi väga põrutanud. Kõik lood ja värsid on vähem või rohkem saarelised, vormilised lahendused samas üldjuhul traditsioonilised. Enam on saadetud proosateoseid – jutte, naljandeid, laaste, samas ei puudu ka luulevormis võistlustööd.

Konkursi kaunis vaba formaati arvestades oodanuks ehk rohkem eksperimenteerimist või erinevate vormidega mängimist, kuid see on vaid esmane tähelepanek, ega pisenda ühegi osaleva autori teose väärtust.

Ära märkida tuleb kindlasti murdekeelsete tekstide laekumist, samuti teoseid, mis moel või teisel tõukuvad kohapärimusest või laiemalt tuntud folkloorist.

Võistluse auhinnafond on 1000 eurot. Järgneva pooleteise kuu jooksul valib žürii koosseisus Jaak Urmet, Ülo Tuulik, Aarne Mägi, Kadri Rabi ja Mehis Tulk välja parimad, kes pärjatakse novembri lõpus toimuval pidulikul üritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles