Saaremaa rallile regamine läheb täna lukku

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
51. RALLI PARIMAD: Fotomeenutus eelmise aasta ralli autasustamiselt. Georg Grossi ja Raigo Mõlderi kaela riputavad kadakapärgi Madis Kallas ja Villi Pihl.
51. RALLI PARIMAD: Fotomeenutus eelmise aasta ralli autasustamiselt. Georg Grossi ja Raigo Mõlderi kaela riputavad kadakapärgi Madis Kallas ja Villi Pihl. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nädala pärast startivale Saaremaa rallile oli end eile pärastlõunaks registreerinud juba ligi 150 sõitjat. Samas on varasemast teada, et tänavu seati rallil osalejatele piirmääraks 140 osalejat.

Ralli üks korraldajatest Villi Pihl tõdes, et osalejate arv pole veel lukus. "Üht-teist võib ära ka kukkuda," arvas Pihl.

Kui registreerunuid lisandub veelgi – nimestik läheb lukku täna pärastlõunal –, tuleb korraldajail Pihli sõnul edasi vaadata, kuidas valik teha. Stardinimekiri selgub nädala jooksul, vahetult enne võistlust. "Osa ütleb ilmselt ka ise ära," arvas ta.

Esmaspäeval avalikustati Saaremaa ralli veebiküljel tänavuste katsete kaart, samas saab tutvuda katsetega videopildis. Kahe päeva jooksul sõidetakse 13 kiiruskatset kogupikkusega ca 120 km. Ralli start ja finiš on Kuressaares. Reedel sõidetava linnakatse start on endiselt Pikalt tänavalt, finiš aga Kuressaare Titerannas.

Üle aastate võetakse tänavu mõõtu ka Oriküla katsel. Saaremaa rallil sõideti seda katset viimati 2008. aastal. "Seda pole tõesti viimased kümmekond aastat sõidetud," nentis Pihl.  

52. Saaremaa rallit sõidetakse legendaarsetel Saaremaa kruusateedel 11.–12. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles