Laperdava telgi juhtum sai kohtus lahenduse

Andres Sepp
Copy
Foto: Gunnar Laak

X Saaremaa ooperipäevade etendusi häirisid laperdav ooperimaja katus ja muud ehitusvead, mille üle peetud kohtuvaidlus sai nüüd lahenduse.

2017. aasta suvel sõlmis SA Eesti Kontsert juubeliürituse tarvis ooperimaja püstitamiseks lepingu OÜ-ga United Capital. Riigihankel küsis ettevõte tööde eest 166 560 eurot. Selle raha eest pidi firma paigaldama lava, saali, tribüünid, telgid ja muu inventari. Firma esitas tööde eest kokku kolm arvet, millest Eesti Kontsert jättis 25 000 eurot maksmata.

Kontserdikorraldaja põhjendas seda sellega, et mitmed tööd olid puudusega. Neist kõige raskem rikkumine oli ebakvaliteetselt paigaldatud katus. Sellega kaasnes laperdamine ja kohutav vaibakloppimise heli meenutav müra.

Eesti Kontsert lisas, et samuti häiris heli publiku võimalusi etenduste nautimiseks, millele nad olid ostnud kallid piletid. Lisaks olid ooperitelgis tribüüni astmed erinevate kõrgustega, mis põhjustas komistamisi ja kukkumisi. Ka ei olnud ooperimaja ja esinejate telgi ühendus veekindel.

Laperdava katuse parandamiseks tõi UC kohale vanad ja augulised katusekatted, Eesti Kontsert sellega ei nõustunud. Auklikest katetest oleks vihmasajuga hakanud telki sisse sadama ning samuti oleks räbaldunud katete kasutamine olnud ürituse mainele erakordselt kahjustav, leidis Jüri Leiteni juhitav asutus.

United Capital loovutas oma nõude 2017. aasta septembris Brutus Inkasso OÜ-le, kes läks Eesti Kontserdi vastu kohtusse. Inkassofirma nõudis lisaks 25 000-eurosele võlgnevusele 3296 euro suurust viivist. Harju maakohus leidis, et nõudel pole alust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles