REPLIIK: Saaremaa võlus arstitudengeid külalislahkusega

Saarte Hääl
Copy
PÕNEV UURIMISTÖÖ: Seamaksale tegid ultraheli Maarja Niinemets, dr Toomas Tuuling ja Julia Sannikova.
PÕNEV UURIMISTÖÖ: Seamaksale tegid ultraheli Maarja Niinemets, dr Toomas Tuuling ja Julia Sannikova. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Möödunud reedel ja laupäeval Saaremaad külastades saime me, Tartu ülikooli arstitudengid, hästi sooja vastuvõtu osaliseks. Kõigile meist jäi nähtust-kogetust väga hea mulje. 

Reedel Kuressaare haiglat külastanud arstitudengid kiitsid väga haigla korraldatud töötube. Teemad olid vajalikud, põnevad ja huvitavad. Töötubade juhendajad olid kõik põhjalikult ette valmistanud. Nad olid hästi abivalmid ja vastasid meeleldi lisaküsimustele. Üldiselt olid kõik inimesed, keda haiglas kohtasime, ääretult sõbralikud ja külalislahked.

Nii mõnigi tudeng kirjutas aga oma tagasisides, et oleks soovinud rohkem näha haiglahoonet, erinevaid osakondi ja üldist töökorraldust.

Pulga talu, kus meid võõrustati, oli ilus, hubane ja suurepärane koht ning toidud väga maitsvad. Üliõpilased leidsid, et süüa õhtust vabamas õhkkonnas koos Saaremaa ametnike, arstide ja praktikal olevate tudengitega oli vägagi vahva – nii sai palju küsida ja teiste kogemustest kuulda. See, et tudengid mittetudengite vahele hajutatult istuma pandi, oli hea mõte – see julgustas meid küsima ja suhtlema.

Dr Hele Everausi loeng oli samuti inspireeriv ja mõtlema panev.

Laupäevasest Kuressaare raekoja külastusest saime palju uut infot ja hea ülevaate Saaremaa üldisest elukorraldusest. Kuressaare linnatuur oli mõnus ja vahva jalutuskäik, ka ilmaga vedas. 

Suur tänu kahe toreda päeva eest! Nii mõnigi tudeng mainis hiljem tagasisides, et mõtleb tõsiselt tulevikus Kuressaarde praktikale või tööle tulemisele.

Loodame Saaremaa külastamise traditsiooni jätkata!

Arstiõpilaste muljed kogus kokku Grete HaubeEesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi peasekretär

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles