Arco Vara tahab loobuda vaidlusobjektist

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lehe tn 5
Lehe tn 5 Foto: Google Maps

Kümmekond aastat tagasi vaidlesid toonane Kuressaare linnavalitsus ja Arco Vara kinnisvarabüroo linnas Lehe tn 5 kinnistul kavandatud lammutustööde maksumuse ja selle hüvitamise üle.

Kinnistu hoonestusõiguse lepingu kohaselt pidi Arco Vara ehitama sinna elamispinnad, kuid loobus sellest muutunud turusituatsiooni tõttu ja pakkus linnale nii lepingu lõpetamise võimalust kui ka kinnistu odava hinnaga äraostmist. Muu hulgas soovis Arco Vara kinnistule juba ehitatud korterelamu vundamendi lammutamise eest toonaselt linnavalitsuselt 280 000 krooni. Linn sellist soovi aga ei aktsepteerinud.

Nüüd, 11 aastat hiljem on Arco Vara avaldanud soovi lõpetada praeguse Saaremaa vallavalitsusega 2001. aastal sõlmitud Lehe tn 5 hoonestusõiguse seadmise leping.

Arco Vara AS-i juhataja Tarmo Sild ütles Saarte Häälele, et neil puudub edasine arendamissoov. "Hoonestusõiguse lepingu lõpetamisega anname linnale tagasi võimaluse realiseerida seda kinnisasja täiel määral kooskõlas üksnes enda nägemusega," sõnas Sild.

Merike Pitk
Merike Pitk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse meedia peaspetsialist Merike Pitk selgitas valla majandus- ja haldusosakonna nimel, et praegu on päevakorras siiski vaid üks küsimus ja see on Lehe 5 hoonestusõiguse lepingu lõpetamine poolte kokkuleppel.

"Küsimusi, mis saab ja mida võetakse ette kinnisasjaga, sealhulgas vundamendiga, otsustatud ei ole," tähendas Pitk, kelle sõnul otsustatakse need asjad edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles