Vald lõpetas lepingu 14 000 eurot saanud MTÜ-ga

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ABIVALLAVANEM Helle Kahm on varem pidanud PIRN-i rolli ülimalt oluliseks.
ABIVALLAVANEM Helle Kahm on varem pidanud PIRN-i rolli ülimalt oluliseks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa abivallavanem Helle Kahm teatas, et vald lõpetab koostöö laste ja perede tugikeskuse loomist nõustanud MTÜ-ga Tulevikuharidusekeskus PIRN.  

Paar päeva tagasi, mil Saarte Hääleni jõudis info lepingu võimalikust lõpetamisest, nimetas vallavalitsus seda spekulatsiooniks ja keeldus teemat kommenteerimast. 

Eile saatis abivallavanem asjaosalistele kirja, et leping MTÜ-ga lõpetatakse. Valla meediaspetsialisti Risto Kaljuste sõnul on vald seniste teenuste eest tasunud 13 835 eurot. Leping nägi ette küll lisaks ka mitut auditit, raporteid ja nõustamisi, milleks polnud esialgu raha. Möödunud nädalal ütles aga vallavalitsuse esindaja, et edasine koostöö PIRN-iga ja selle eest maksmine otsustatakse jooksvalt. 

Abivallavanem Helle Kahm, kes on varem pidanud PIRN-i rolli ülimalt oluliseks, ütles Saarte Häälele, et otsust ei tuleks võtta kui lepingu lõpetamist või teenustest loobumist, vaid et MTÜ on tänaseks lepingulise kohustuse täitnud.  

Valla tähtsaimad partnerid on aga jätkuvalt siinsed haridusasutused ja tugisüsteemide inimesed, kinnitas Kahm. 

Saaremaa laste ja perede tugikeskuse asutas Saaremaa vald kevadel, et koondada logopeedid, psühholoogid, eripedagoogid ja sotsiaalpedagoogid ühte asutusse ning nõnda pakkuda koolidele ja lasteaedadele paremat tugiteenust. Seni said väiksemad haridusasutused tugispetsialiste väga kesiselt kasutada. Uus keskus pidanuks valla arvates olukorda parandama.

Märtsi lõpus sõlmitud lepingu järgi pidi MTÜ Tulevikuharidusekeskus PIRN valda selle tugikeskuse loomisel nõustama, korraldades koolitusi ja ümarlauaarutelusid, viies läbi auditeid, aga luues ka keskuse mudeli ning nõustades valda keskuse juhi valimisel.

Vallavolikogu hariduskomisjonis MTÜ kaasamisest kevadel ei räägitud, ütles komisjoni esimees Andres Hanso. "Igatahes mina leian, et seda raha ei ole kasutatud otstarbekalt," märkis ta, lisades, et ka mitmed hariduskomisjoni liikmed ei ole rahul, et keskus pole siiani tööle hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles