Valla sotsiaalnõunikuna asub tööle Gabriela Rooso

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
VIIMASED VIIS AASTAT on Gabriela Rooso tegelenud puudega lastele mõeldud teenuste arendamisega.
VIIMASED VIIS AASTAT on Gabriela Rooso tegelenud puudega lastele mõeldud teenuste arendamisega. Foto: Erakogu

Saarlane Gabriela Rooso vahetab töö sotsiaalministeeriumis sotsiaalnõuniku ameti vastu Saaremaa vallavalitsuses.

"Tahan Saaremaale tagasi tulla," põhjendas Rooso otsust nõunikuks kandideerida.

Valla sotsiaalnõuniku konkursil kolme kandidaadi seast valituks osutunud Rooso kuulub praegu veel sotsiaalministeeriumi personali ridadesse, töötades laste heaolu osakonna peaspetsialistina.

Üle viie aasta sotsiaalministeeriumis töötanud Rooso sõnul soovib ta valla sotsiaalnõunikuna jätkata samade asjadega, millega seni tegelenud on: tõhustada valdkondade vahelist koostööd, et inimestele oleks tagatud tugi.

"Tihe koostöö hariduse, tervishoiu, sotsiaal- ja töövaldkonnas võimaldab saada inimesest terviklikuma pildi, tegevusi ei dubleeritaks ja tugi jõuaks seda vajava inimeseni nii vara, kui võimalik," lausus Rooso.

Gabriela Rooso on bakalaureuseõppes omandanud käsitöö- ja kodundusõpetaja eriala, Tallinna Ülikoolis on ta aga lõpetanud eri- ja sotsiaalpedagoogika osakonna magistriõppe eripedagoog-nõustajana.

Vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Mare Naaberi hinnangul on Gabriela Roosol põhjalik kogemus sotsiaalsüsteemi arendamisel ja mitmekülgne ülevaade valdkonnast riigi tasandil. Samuti on Rooso panustanud nii laste ja perede kui ka erivajadustega täiskasvanud inimeste hoolekandesse.

"Meil on väga hea meel, et Gabriela näeb ennast edaspidi arendamas Saaremaa valla sotsiaalsüsteemi ning ootame teda põnevusega meie meeskonnaga liituma," ütles Naaber.

Viimased viis aastat on Rooso sotsiaalministeeriumis tegelenud puudega lastele mõeldud teenuste arendamisega. 

Möödunud aasta algul hakkas ta koos haridus- ja teadusministeeriumi, SA Innove ja sotsiaalkindlustusametiga vedama erivajadustega laste integreeritud teenuste pilootprojekti väljatöötamist. Projekti on kaasatud kaheksa omavalitsust, sealhulgas Saaremaa vald.

Millal Gabriela Rooso Saaremaa vallavalitsuses tööd alustab, sõltub tema sõnul kokkuleppest endise ja uue tööandjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles