Saaremaa aasta turundaja on Ott Tänak

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
TÕELINE TURUNDAJA: Ott Tänaku tähelend viimastel aastatel on olnud märkimisväärne. Fotol ühes kaardilugeja Martin Järveojaga pärast läinud nädalalõpul võidetud Walesi rallit.
TÕELINE TURUNDAJA: Ott Tänaku tähelend viimastel aastatel on olnud märkimisväärne. Fotol ühes kaardilugeja Martin Järveojaga pärast läinud nädalalõpul võidetud Walesi rallit. Foto: Timo Anis

Saare maakonna eileõhtusel ettevõtlusauhindade tänugalal pälvis tunnustuse kümmekond ettevõtjat või silmapaistvat saarlast.

Aasta turundaja kategoorias kuulutati võitjaks suure tõenäosusega veel selle aastanumbri sees maailmameistriks tituleeritav rallisportlane Ott Tänak.

Tema nominatsiooni seadis üles Visit Saaremaa, mille turismiinfospetsialist Kristina Mägi põhjendas, et tõenäoliselt on Ott Tänak läbi aegade kõige kuulsam Saaremaalt pärit sportlane.

"Lisaks kümnetele tuhandetele fännidele Eestis jälgib tema tegemisi aktiivselt sadu tuhandeid inimesi üle terve maailma," sõnas Mägi. "Oti tähelend viimastel aastatel on olnud märkimisväärne. Ta on tähelepanu keskpunktis."

"Oti tähelend viimastel aastatel on olnud märkimisväärne. Ta on tähelepanu keskpunktis."

KRISTINA MÄGI

Lisaks silmapaistvatele sportlikele saavutustele tegi Ott Tänak sel aastal ka oma esimesed sammud filmimaailmas: "Ott Tänak – The Movie" on täispikk mängufilm Oti karjäärist ja elust. "Muu hulgas on filmis tähtsal kohal Saaremaa. Paik, kus saab tippspordist puhates nautida rahu ja vaikust," märkis Mägi. Lisanominendid selles kategoorias olid Lahhentagge OÜ ja Kuressaare tänavafestival.

Aasta investeeringu tunnustuse pälvis aga Kuressaare südalinnas tänavu uksed avanud Thule koda. Saare arenduskeskuse juhataja Rainer Paenurga sõnul on tegemist pereturismikeskuse ja alternatiiv-ajalookeskusega, mis seob meie turundusvankri ette Pythease teekonna ja Lennart Meri sulest tuntud müstilise Ultima Thule. Lisaks on nüüd kesklinnas päris kino.

"See kõik annab lisapõhjusi Saaremaale tulekuks ja seeläbi turismi arenguks," kinnitas Paenurk. "Suure Tõllu käsi on aga hästi populaarne maamärk ja ilmselt üks enim pildistatud elemente linnaruumis, see levib laialdaselt sotsiaalmeedias ning turundab samaaegselt nii Thule koda kui ka kogu Saaremaad."

Samas kategoorias olid nominendid ka Tullio Liblik ja Kingli Grupp OÜ.

Kokku tunnustati ettevõtteid 11 kategoorias. Maakonna ettevõtete tunnustusürituse korraldasid ühiselt Saare arenduskeskus, Saaremaa ettevõtjate liit, Saarte koostöökogu, Visit Saaremaa, Saaremaa vald, Muhu vald ja Ruhnu vald.

Ettevõtlusauhinnad 2019

  • Aasta tööandja Incap Electronics Estonia OÜ
  • Aasta eksportija Baltic Workboats AS
  • Aasta investeering Hõbekeskus OÜ, Thule koda
  • Aasta ettevõtja 2019 Arensburg OÜ ja Terje Nepper
  • Aasta startija Saaregurmee OÜ 
  • Aasta uuendaja/novaator/rohetehnoloogia rakendus TalTechi väikelaevaehituse kompetentsikeskuse iselaeva projekt “NYMO” 
  • Aasta tegu turismis festival I Land Sound
  • Aasta turundaja Ott Tänak
  • Parim toiduaine Öun Drinks OÜ
  • Parim teenus Tihemetsa Kala OÜ
  • Saare maakonna parim maksumaksja (kuni 15 töötajat) 2019 Kingli Steel OÜ 
  • Saare maakonna parim maksumaksja (üle 15 töötaja) 2019 Baltic Workboats AS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles