ASJA LUGU: Kristjan Jõekalda kilekotti salvestatud kodutunne

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ÄKKI HAKKAB RÄÄKIMA: Meelelahutaja Kristjan Jõekalda kavatseb reisidel kaasas olnud kilekotti hoolega hoida. Mine sa tea, ehk on selle suu kunagi jutukam ja vanas eas saab sooja kamina ees üheskoos meenutada, mis tempe koos sõber Teeduga väljamaal tehtud sai.
ÄKKI HAKKAB RÄÄKIMA: Meelelahutaja Kristjan Jõekalda kavatseb reisidel kaasas olnud kilekotti hoolega hoida. Mine sa tea, ehk on selle suu kunagi jutukam ja vanas eas saab sooja kamina ees üheskoos meenutada, mis tempe koos sõber Teeduga väljamaal tehtud sai. Foto: Erakogu

Saatejuhi ja meelelahutaja Kristjan Jõekalda viimaste aastate väljamaareisidel on kaaslaseks olnud üks Saaremaa kaubamaja kirjades kilekott. Omamoodi reliikvia aitab tal kaugetel maadel koduigatsust peletada.

"Minu jaoks kujutab Saaremaa kaubamaja kilekott endast kodutunnet. Kõige puhtamal kujul. Paned sinna kohalikku tavaari sisse ja tunne on kohe palju parem. Sa justkui ei ole enam üksi, nagu sõber oleks kõrval," selgitab Kristjan.

Kodutundega täidetud kilekoti lugu sai tegelikult alguse juba kahe kange esimesest reisist Lõuna-Ameerikasse. "Käisime Ecuadoris, Boliivias, Tšiilis ja Peruus. Tookord oli mul kaasas veel Viimsi marketi, minu kodupoe kilekott. Asja mõte on selles, et kui sa oled kusagil kaugel reisi peal, siis tihtipeale tuleb ju peale koduigatsus. Ja siis on hea, kui miski kodu meelde tuletab." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles