Tuli võttis Muhus väikese poisi elu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
PÄÄSTJATEL kulus põlengu kustutamiseks kaks tundi, majast endast ei jäänud suurt 
midagi alles.
PÄÄSTJATEL kulus põlengu kustutamiseks kaks tundi, majast endast ei jäänud suurt midagi alles. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile hommikul Muhus Vahtraste külas puhkenud tulekahjus hukkus 7-aastane poiss. Noorem vend koos ema ja vanavanematega suutsid leegitsevast majast pääseda.

Möödasõitja teatas eile kell pool kümme hommikul häirekeskusesse, et Muhu saare põhjaosas Vahtraste küla bussipeatuse kõrval on maja akendest leegid väljas. Esimesena kohale jõudnud Orissaare päästekomando leidis maja eest katuseni tõusnud leekides. Alusriiete väel pererahvas oli ise majast välja saanud, kuid 7-aastast pereliiget päästa enam ei õnnestunud. Kiirabi viis 33-aastase ema ja 5-aastase lapse Kuressaare haiglasse.

Orissaare meeskonnavanem Kalle Paakspuu ütles, et kui nemad kohale jõudsid, polnud majast enam midagi päästa: tuulise ilma toel möllanud tuli oli oma töö teinud.

Põlenud maja naabruses elava mehe sõnul käis kõik väga kiiresti: kui tema põlengut märkas, olid kustutusautod juba kohal.

Päästeameti menetlejate esialgsel hinnangul on tulekahju tekkepõhjus seotud eluruumides lahtise tule kasutamisega, mille tagajärjel süttis põlema köögikapp.

Kuressaare politseijaoskonna juhi Rainer Antsaare sõnul alustab politsei asjaolude selgitamiseks menetlust, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Eile keskpäeval tegutsesid põlenud hoones päästeameti menetlejad. Orissaare komando lõpetas kustutustöid. 

Kollaste vahtralehtede keskel mustavast ahervarest turritas välja värskelt laotud korstnajalg. Põlengus kannatanud majapidamine oli saanud alles tänavu kevadel riikliku programmi ja vallavalitsuse toel uue pliidi, ahju, soemüüri ja kaks korstnat. Majja olid paigaldatud ka suitsu- ja vingugaasiandurid.

POOLELDI SULANUD kastmisvoolik ja väike kustutiballoon andsid aimu, et pererahvas oli püüdnud enne päästjate saabumist tulest ka oma jõududega jagu saada.
POOLELDI SULANUD kastmisvoolik ja väike kustutiballoon andsid aimu, et pererahvas oli püüdnud enne päästjate saabumist tulest ka oma jõududega jagu saada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tulest pääsenud elanikud võttis Muhu vald oma hoole alla. Vallavanem Raido Liitmäe sõnul viidi nad esmalt hooldekodusse, kus šokis inimestele pakuti kõikvõimalikku tuge. Eile seati neile valmis ka kolmetoaline korter valla äsja valminud munitsipaalmajas. 

Liitmäe sõnul pidi ehitaja maja üle andma küll täna, kuid eile seati üks vaba korter elamiskorda: voodid toodi Hellamaa külakeskusest, muud hädavajalikku tõid abivalmis inimesed. Vallavanem kinnitas, et inimesed saavad õhtul sisse kolida. 

Liitmäe lisas, et nad võivad korterisse jääda nii kauaks kui vaja ja vald kindlasti toetab ohvreid, kasvõi esmatarvilike asjade ja dokumentide soetamisel.

Aidata soovijatel palutakse pöörduda täpsema info saamiseks Muhu vallavalitsuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles