Kadi raadio peab sünnipäeva

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
PALJU ÕNNE MEILE KÕIGILE! Sünnipäeva puhul käis raadiol külas Synne Valtri Bänd. Vasakult Synne Valtri, passimees Jaanus Viskar, saatejuht Tõnis Kipper, löökriistamängija Gert Gregor Källo ja kitarrist Toomas Laur raadiokuulajaid rõõmustamas.
PALJU ÕNNE MEILE KÕIGILE! Sünnipäeva puhul käis raadiol külas Synne Valtri Bänd. Vasakult Synne Valtri, passimees Jaanus Viskar, saatejuht Tõnis Kipper, löökriistamängija Gert Gregor Källo ja kitarrist Toomas Laur raadiokuulajaid rõõmustamas. Foto: Siim Metsmaa/Saarte Hääl

Täna täitub Eesti ühel vanemal eraraadiojaamal, Kadi raadiol 27. aastaring.

Kadi on Eesti vanim tegutsev regionaalraadio. Ka kommertsjaamadest on Kadist vanem ainult Kuku raadio, mis alustas tööd pool aastat varem, 1. märtsil 1992.

Algusaegadel edastas Kadi oma programmi ühe Kuressaares asuva saatjaga. Täna on raadiojaama leviala oluliselt suurem, ulatudes Saaremaalt ka Muhusse, Hiiumaale ja Läänemaale. Suurem leviala tähendab ka seda, et saadete edastamiseks on kasutusel juba kolm saatjat – Astes, Liival ja Käinas.

Kõige viimaste auditooriumiuuringute järgi on Kadil iganädalaselt 21 000 kuulajat.

Kui ERR välja arvata, siis teeb just Kadi raadios saateid kõige rohkem Kuldmikrofoni laureaate: raadio raudvara Tõnis Kipper, kes toimetab autorisaateid "Keskpäev" ja "Kohvilaud", sai tiitli 2018. aasta detsembris, äsja raadioprogrammi jõudnud uut jutusaadet "Ulgusaarlased" juhtiv Erki Berends aga juba aastal 2005. 

Siinkohal tasub lisada, et nii suures mahus jutusaateid pakub regionaaljaamadest Eestis ainult Kadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles