Prantsusmaa liitlasüksused harjutasid Saaremaale saabumist

Copy

Reede, 25. oktoobri pärastlõunal harjutas Prantsusmaa merejalaväe rühm lahingusoomukitel saarele saabumist Virtsu-Kuivastu liinireisiga.

„Väga huvitav oli saabuda tsiviil- ja piirivalvealustega, mitte militaaralustega, nagu oleme harjunud. See näitab, et oleme kohanemisvõimelised,“ rääkis Prantsusmaa üksust juhtiv kapten Valentin. (Prantsusmaa relvajõudude reeglid ei luba avaldada välisoperatsioonidel osalejate perekonnanimesid.) 

Liitlasüksuse põhikontingent koos soomukitega saabus Kuivastu sadamasse TS Laevade liinireisiga reisiparvlaeval. Laeval harjutati koostööd laevameeskonnaga ning ülesõidu julgestamist. Kuivastu sadamas harjutati sadamaala julgestamist põhiüksuse saabumiseks. 

Harjutust aitasid ette valmistada Kaitseliidu Saaremaa maleva tegevväelased ja vabatahtlikud kaitseliitlased. 

„Tegu oli paljude osapooltega üritusega,“ rääkis Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi. „Koostöö kõigi osapooltega on olnud väga hea. Alates sellest väikesest, kuid sümboolsest märgist, et Kuivastu sadamas lehvis liitlaste tervituseks Prantsusmaa lipp kuni selleni, et ülesõitu eskortisid Politsei- ja Piirivalveameti laev ning prantslaste eelsalga toimetasid Kuivastusse Muhu vabatahtlikud merepäästjad. Tunnetus selles osas, et oleme ühe asja eest väljas ja julgeolekusse ning NATO heidutuse toimimisse on nõus panustama paljud osapooled, on väga hea!“

Politsei- ja Piirivalveameti laevastiku laev “Valve” kasutati parvlaeva teekonna turvamisel ning üksuse ja varustuse transpordil. 

Liitlasüksuse saabus Saaremaale osalemaks Kaitseliidu tankitõrjeõppusel „Tõllu rusikas.“ Õppuse taktikaline osa viidi läbi laupäeval Karja ja Eikla vahelisel alal. Pühapäeval korraldati laskeharjutus Muhus Koguva karjääris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles