Tuulte Roos saab kossuplatsi tagasi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
MEELDIV ÜLLATUS: Kaidi Pirma, Anneli Aksiim, Maria Vahter koos ümbruskonna lastega tulid ehitustandrile pildile eelmisel nädalal, kui Tuulte Roosi korvpalliplats oli just üles freesitud. Nüüd on vallavalitsus lubanud platsi taastada.
MEELDIV ÜLLATUS: Kaidi Pirma, Anneli Aksiim, Maria Vahter koos ümbruskonna lastega tulid ehitustandrile pildile eelmisel nädalal, kui Tuulte Roosi korvpalliplats oli just üles freesitud. Nüüd on vallavalitsus lubanud platsi taastada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares lasteaia uuendamisele ettejäänud ja kohalike teadmata ärakaotatud avalik korvpalliplats rajatakse Saaremaa vallavalitsuse kinnitusel uude paika.

Pärast laupäeval Saarte Hääles avaldatud uudist, kus kogukond imestas 30 aasta samas paigas olnud mänguväljaku ootamatu kaotamise üle, asus vallavalitsus kiiremas korras tegutsema.

"Ajutiselt mahavõetud tänavakorvpallirõngad leiavad piirkonnas uue asukoha ja kõik võimalused tänavakorvpalli mängimiseks on piirkonnas järgmisest suvest taas olemas," ütles vallavanem Madis Kallas. Lõplik paik selgub uue aasta alguseks. Vallavanem tunnistas, et korvpalliplatsist oleks pidanud inimestega rääkima. Ta selgitas, et lasteaia uuendamise projekt, mille kohaselt tuleb samasse kohta mudilaste spordiväljak, tegi läbi kõik etapid ning ka lasteaed oli sellega nõus. "Oleks võinud protsessi kaasata ka näiteks korteriühistute esindajad," tõdes Kallas tagantjärele.

Ise kohapeal olukorda vaatamas käinud vallavanem ütles, et kui kellelgi on selle projekti kohta küsimusi või täiendusi, palub ta vallavalitsusega julgelt ühendust võtta. Lapsevanem Maria Vahter ütles eile Saarte Häälele, et nendega ei ole küll keegi arengutest rääkinud, kuid ajakirjaniku käest kuuldud uudis oli talle meeldiv üllatus. Ta lisas, et hea oleks muidugi teada, kuhu uut platsi plaanitakse, ja lubas selles osas valla poole pöörduda.

Tuulte Roosi lasteaia uuendamise käigus otsustati laiendada lasteaia õueala ning ehitada piirkonnas kasutusel oleva korvpalliplatsi asemele mudilastele jooksurada ja spordiväljak. Tegu on lasteaiale kuuluva maaga, mis asus küll lasteaia piirdeaia taga ning keegi ei osanud seda lasteaiaga seostada.

Vallavanem Kallas märkis, et hea meel on ka lasteaia uue spordiplatsi üle. Tema sõnul saavad sealseid häid tingimusi tulevikus kasutada lasteaia lahtioleku välisel ajal ka kõik teised väikesed soovijad, mis ei ole Eesti praktikas sugugi tavapärane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles