Räme netisõim sundis politseijuhti korda nõudma

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare politseijaoskonna juht kutsub Facebookis politseinikke mõnitavaid kodanikke üles viisakusele.

Facebooki grupis "Märgatud politseid Saaremaal" jagatakse üldjuhul infot politseipatrullide asukohast ja puhumisreididest.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ja paljud teisedki politseinikud on ise selle grupi liikmed. Antsaar ütles Saarte Häälele, et teinekord võib patrullide eest hoiatamine juba iseenesest olla liiklust rahustav.

Kuid viimasel ajal on grupp järjest enam hakanud silma paistma robustse kõnepruugi ja ebatsensuursete väljenditega. Seda eriti just politseinike aadressil. Väidetavalt kipuvad säärase esinemisega silma paistma just ise seadusega pahuksis ja politsei huviorbiidis olnud inimesed.

Foto: Saarte Hääl

Saarte Häälega vestelnud anonüümseks jäänud politseiniku sõnul on kasu politseipatrullist teavitamisest siiski vaid näiline. "Loodetavasti ei jõua see tõde kohale alles siis, kui kriminaalses joobes juht su lähedase alla ajab," märkis politseiametnik.

Ta lisas, et kohati kütavad grupis väljahõigatud hüsteerilised kommentaarid veelgi suuremat hüsteeriat. Nii kui keegi maha hõikab, et politsei karistab trahvimisega igal võimalikul juhul, antakse grupis väitele kohe hagu juurde.

"Kui oled puhas leht ja käitud rahulikult ja viisakalt, tehakse väikese rikkumise eest ülisuure tõenäosusega vaid märkus," lausus politseinik.

Grupi administraator Alice Laasma postitas teisipäeval gruppi koos Rainer Antsaarega koostatud teate, milles kutsutakse liikmeid üles viisakusele.

"Lugupidamisest inimeste vastu, kes igapäevaselt vormi selga panevad ja liiklemist Saaremaal kõikide jaoks turvalisemaks muudavad, soovime seda, et politseinike kohta ei kasutataks solvavaid väljendeid," kirjutasid nad.

Antsaar ütles, et politseinikud on alati nõus selgitama küsimusi erinevate olukordade või politseinike käitumise kohta ühes või teises situatsioonis.

Foto: Saarte Hääl

Räuskajad ei hoia sõnavaras värve kokku

Stiilinäide grupis sageli rõlgete kommentaaridega esinenud ja politseile juba varasemast tuntud noormehe väljaütlemistest:

“Ennast täis kusipead ei saa küll inimeseks nimetada, olgem ausad. Seal kaunil kodusaarel neid jagub. Nii mõnelegi peaks see olema tuttav lause. Me veel hakkame siin Saaremaal võimust võtma.”

Tema ja mitmete teiste sõnavarasse kuuluvad näiteks ka “kuradi lambad”, “raiped”, “tainapead”, “ajuhiiglased” ja “kitsed” ning politseiametnike töökohustuse täitmine pannakse negatiivsesse valgusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles