Kristina Kuusk naiskonnaga Tallinna Mõõgal viies

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Vehkleja Kristina Kuusk.
Vehkleja Kristina Kuusk. Foto: Augusto Pizzi

Nädalavahetusel Kalevi spordihallis toimunud 50. Tallinna Mõõgal sai Kristina Kuusk naiskonnaga viienda koha, kuid individuaalselt paremate hulka ei jõudnud.

Eestlannad laupäeval toimunud individuaalturniiril 32 parema sekka ei pääsenud, ebaedu tabas ka Saaremaa viimaste aastate parimat naissportlast Kristina Kuuske.

Alagrupis sai Kristina Kuusk 5 võitu ja 1 kaotuse ning alistas seejärel šveitslanna Valentina Bosi torgetega 15 : 9. 64 hulgas tuli tal aga tunnistada ameeriklanna Courtnet Hurley 15 : 8 paremust.

Eesti epeenaiskond koosseisus Katrina Lehis, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva sai Tallinna Mõõgal viienda koha.

Naiskond alistas võistkonnavõistluse avaringis Suurbritannia napilt 45 : 44. Kaheksandikfinaalis võideti Rumeenia 38 : 32, kuid veerandfinaalis tuli tunnistada USA 44 : 38 paremust.

Kohamatšides 5.–8. kohale alistati esmalt Saksamaa 36 : 27 ja 5. koha kohtumises oldi Itaaliast parem 34 : 27.

Tallinna Mõõga turniir oli väga tähtis Tokyo olümpiamängudele pääsemise osas ja olümpiareitingu punkte saavad epeenaiskonnad teenida veel kolmel maailmakarika etapil.

Eesti naiskond oli enne Tallinna Mõõka olümpiareitingus kaheksas, kuid eesmärk on jõuda esinelikusse, sest Tokyosse saavad edetabeli neli paremat ning alates viiendast kohast veel iga maailmajao parim naiskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles