Sõrve hümn sai sümfoonikutega salve

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ÜLEVAD HELID: Hümni salvestamine 31. oktoobril Estonia stuudios. Vasakul orkestriseade autor Peeter Vähi.
ÜLEVAD HELID: Hümni salvestamine 31. oktoobril Estonia stuudios. Vasakul orkestriseade autor Peeter Vähi. Foto: Kuvatõmmis

Läinud nädalal salvestas orkester Klaaspärlimäng Sinfonietta rahvusooper Estonia stuudios Sõrvemaa hümni "Oo, Sõrvemaa".

Sõrve kuningriigi vardja Kaupo Vipp ütles, et tegu on Sõrvemaa hümniga. Kuid 30. novembril tähistataval Torgu kuningriigi aastapäeval, mil heliteos esmaettekandele tuleb, kinnitatakse see ilmselt ka kuningriigi ametlikuks hümniks. Praegu on salvestatud instrumentaalversioon, aga sellele lisandub ka variant koos koorilauluga. 

Sõrve mitteametliku hümni ehk Õie-Maria Tehu laulu "Oo, Sõrvemaa" seadis orkestrile suvesõrulasest helilooja Peeter Vähi, salvestuse juures viibis kuningriigi rahapaja ülem ja Ohessaare panga direktor Mart Puusepp, sündmuse võttis üles dokumentalist Raimo Jõerand ("Rodeo").

Torgu kuningriigile kuninga saamise 27. aastapäeva tähistatakse 30. novembril kell 14 Sõrve külastuskeskuses. Nagu tavaliselt, pakub kuningriik tähtpäeval väikese eeskava, šampanjat, kohvi, teed ning lahti lõigatakse suur pidulik tort.

Raha professionaalse orkestri palkamiseks ja fonogrammi salvestamiseks, neli tuhat eurot, koguti ühisrahastusplatvormi Hooandja abiga. Enamik annetusi jäi vahemikku 10 ja 25 eurot, kuid oli ka heldemaid annetajaid. Kokku oli toetajaid üle 80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles