Aastavahetus saabub pehme räpi ja outsider pop'iga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Meisterjaan
Meisterjaan Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Tänavuse traditsioonilise aastavahetuse programmi muusikalise poole eest Kuressaare keskväljakul hoolitsevad räppar Robert Lõvi ja praegu rohkem elektroonilist muusikat viljelev Meisterjaan.

Lõvi andis sel suvel välja debüütplaadi "Ainult udu", mis on autori oma sõnul sama mitmekülgne nagu ta isegi. "Eemärk oli luua plaat, mis oleks minulik, mitmekülgne ning kus oleks esindatud nii räppmuusika pehmem kui ka veidi karmim pool," selgitas ta. Kauamängival teevad kaasa Beebilõust, Bad Art, Kozinak, Ingmar Gailit ja Jana Liisa Johannson.

Meisterjaanil ehk Jaan Tätte juunioril ilmus tänavu juba neljas album – "Tüdrukud, elekter ja tuul". Võrreldes varasema loominguga on uus album elektroonilisema saundiga, peaaegu ilma parmupillita ja sisaldab ka rohkem lüürikat. Žanriliselt määratleb autor oma uut muusikat outsider pop'iks.

"Ega mul ei olnud mingit sellist mõtet, et aitab kah parmupilli-jaan olemisest ja hakkan nüüd hoopis teistsugust muusikat tegema. Lihtsalt viimase aasta jooksul on mind parmupillidest enam inspireerinud sündid ja muud elektroonilised saundid ning sõnade muusikasse panemine on samuti midagi, mida pärast oma eelmist instrumentaalalbumit ("Monohõim") on olnud päris tore teha," rääkis Meisterjaan pärast albumi ilmumist.

Aastavahetuse programm Kuressaare keskväljakul algab kell 23, õhtut juhib Rasmus Tüüts. Suurel väliekraanil kantakse üle ka presidendi aastalõputervitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles