Saaremaa lööb kaasa Baltimaade biogaasiprojektis

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Karl Tiitson
Karl Tiitson Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus sõlmis lepingu osalemiseks biogaasiprojektis, mille teine osapool on projekti juhtpartner Rootsis BioFuel Region AB.

Valla transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul sätestab sõlmitud leping toetuse maksmise tingimused. Rootsi poole panus on 500 000 Rootsi krooni ehk veidi alla 50 000 euro. Projekt kannab nime Baltic Biogas Circles ehk eesti keeles Baltimaade biogaasi võrgustik, mis Tiitsoni sõnul saab olema Biogaasi sektori järgmise põlvkonna arendustes esirinnas.

Selle raames toimuvad koolitused, levitatakse ja suurendatakse inimeste teadmisi biogaasi, LNG (veeldatud maagaasi) ja CBG (kokkusurutud biogaasi) kasutamisvõimaluste ja jaamade kohta Läänemere piirkonnas. "Samuti on projekti eesmärk säilitada ja laiendada praegust koostöövõrgustikku Läänemere piirkonnas ning välja töötada uusi projektiideid EL-i järgmisse programmiperioodi," rääkis Tiitson.

Projekti rahastab 90% ulatuses Swedish Institute (Rootsi instituut – ingl k). Praeguseks on projektiga liitunud ka Eesti biogaasi assotsiatsioon, Zemgale Planning Region, Ekodoma, Saaremaa vallavalitsus, City of Gdynia ja Gasum Sverige, Stormossen Oy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles