JUHTKIRI: Valiku asemel sundseis

Saarte Hääl
Copy
Foto: Arvo Meeks

Mõnegi saarlase jaoks ei tähista sõna "linn" Kuressaaret, vaid Tallinna. Ja ühendus "linnaga" pole sugugi paha. Kaks korda päevas – pühade paiku sagedaminigi – lendab pealinna ja saare vahet lennuk. Busside väljumisaegu on Kuressaare–Tallinna marsruudil liinigraafikus kirjas kümmekond.

Tartu on paraku jäänud vaeslapse ossa – lennuk lendas Saaremaa ja ülikoolilinna vahet viimati kaugel nõukaajal. Busse aga väljub kummalgi suunal päevas vaid kaks: Sarbussi ja Lux Expressi oma. Isegi kui valikuid on vaid kaks, on see ikkagi parem kui üks. Ja üks buss sel liinil sõitma jääbki, sest Lux Express kavatseb oma reisid lõpetada. Majanduslikel põhjustel.

Neid, kes on seni Tartu ja Kuressaare vahet bussiga sõitnud, paneb see muudatus sundseisu. Kuidas Tartusse või Tartust saarele pääseda, kui hommikune bussiaeg ei sobi? Üks võimalus on võtta ette pikem reis ja sõita läbi Tallinna. Või siis minna ikkagi autoga. Kui üksinda sõit tundub kulukas, siis jagada sõitu kellegagi, kel sama tee. Need aga, kel tarvis Pärnust Kuressaarde saada, uurigu, millal sõidavad maaliini bussid Pärnust Virtsu. Ehk Kuivastust mõne Tallinnast saabunud bussiga ikka edasi pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles