Kuressaares saab näha jõulumüsteeriumi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Edoardo Narbona: "Me peame õpetama muusika tunnetamist ja ühist koosmängu. Jõulumüsteerium on väga hea viis selleni jõuda."
Edoardo Narbona: "Me peame õpetama muusika tunnetamist ja ühist koosmängu. Jõulumüsteerium on väga hea viis selleni jõuda." Foto: Irina Mägi

Kuressaare muusikakooli sümfoniettorkester toob sel laupäeval Edoardo Narbona juhendamisel Kuressaare Laurentiuse kirikus rahva ette keskajal populaarse jõulumüsteeriumi.

"Muusikakooli õpilaste ja õpetajate ühine orkester koos lisajõududega on viimase kolme aastaga kõvasti arenenud. Minu igapäevane väljakutse on suunata noori muusikasse nii, et see neid köidaks. Nootide mängimine pole ainus eesmärk. Me peame õpetama muusika tunnetamist ja ühist koosmängu. Jõulumüsteerium on väga hea viis selleni jõuda," selgitas Narbona.

Esimene müsteerium kestab alla tunni ning lisaks orkestrile astub üles jutustaja Aili Salong. "Jõulumüsteeriumist võiks kasvada advendi algusaja küünalde süütamise sündmus ja kohaliku kogukonna ühisprojekt," pakkus Narbona. 

Jõulumüsteeriumi võib kuulda Laurentiuse kirikus laupäeval, 14. detsembril kell 14. Koos jutustusega kuuleb A. Corelli, R. V. Williamsi, C. Orffi, M. Raveli ja O. Ravanello muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles