Saarlased said kodus eurovõidu

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
KODUVÕIT: Saarlastele elavad kaasa Maris Talvik (paremalt), Janek Aedmäe, Kaupo Pastak ja Meelis Kask.
KODUVÕIT: Saarlastele elavad kaasa Maris Talvik (paremalt), Janek Aedmäe, Kaupo Pastak ja Meelis Kask. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare spordihoones võrkpalli Challenge Cup´i 1/16-finaali esimeses kohtumises alistas Saaremaa Võrkpalliklubi kolmapäeval Iisraeli meeskonna Kfar Saba Hapoeli 3 : 1 ja täitis sellega oma miinimumeesmärgi.

Saarlased alustasid enesekindlalt ja võitsid avageimi 25 : 18. Siis lasti aga külalised mängu sisse, ise jäädi rünnakul hätta ja Saba Hapoel võitis järgmise geimi 25 : 23. Järgmised kaks geimi kuulusid aga taas võõrustajatele tulemusega 25 : 23 ja 25 : 16. Saaremaa meeskonna resultatiivsemad mängijad olid Daniel Maciel 16, Beau James Graham 11, Javier  Jimenez 9 ja Henri Treial 8 punktiga.

"Ei ole rahul," märkis siiski saarlaste peatreener Urmas Tali. "Väga raskeks tegime selle mängu ise endale."

Tali selgitas, et vastase planeeriv serv oli see, mis muutis saarlaste mängu ülesehituse väga lihtsaks. Selle tulemusel ründasid võõrustajad peamiselt kahese bloki vastu, kuid iisraellased said alati näpud vahele ja tõid kaitses kõik pallid üles.

Vastased ei olnud Saaremaal ka parimas rivistuses. Päris viimasel hetkel selgus, et Tel Avivis ei lubatud lennuki peale Keenia diagonaalründajat Michael Chemost. Lisaks oli meeskonna liider Evandro De Souza väljakul vigastusega.

Saaremaa meeskonna kapteni Daniel Macieli hinnangul oli kohtumine oodatult väga pingeline. "Sellisel tasemel tulevad kõik võistkonnad täiega peale ja allahindlust endale ei lubata," lausus ta ja lisas, et saarlastel on parandamist veel palju.

Urmas Tali ütles, et kordusmängus on vaja raskete servide puhul ise resultatiivsemalt rünnakul ära lüüa.

Saba Hapoeli peatreener Sagi Baram usub oma sõnul, et korduskohtumises on võimalik viia seeria kuldsesse geimi, kuigi favoriidid on tema hinnangul ikkagi saarlased. "Nad on erinevates elementides meist tugevamad ja paremini komplekteeritud," tõdes ta. Saarlastele piisab seeria võiduks ka 2 : 3 kaotusest.

Korduskohtumine mängitakse 17. detsembril Saba Hapoeli koduväljakul. Kohale sõidab ka mõnikümmend Saaremaa fänni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles