Euroopa spordilinn 2020 on Kuressaare

Saarte Hääl
Copy
Vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakond (juhataja Aarne Põlluäär, abivallavanem Helle Kahm, kultuurinõunik Kristel Peel, spordinõunik Aivi Auga ja sporditööspetsialist Rasmus Tüüts) Euroopa Spordilinnade lipuga.
Vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakond (juhataja Aarne Põlluäär, abivallavanem Helle Kahm, kultuurinõunik Kristel Peel, spordinõunik Aivi Auga ja sporditööspetsialist Rasmus Tüüts) Euroopa Spordilinnade lipuga. Foto: Saaremaa vald

Teisipäeval kuulutati Brüsselis Euroopa Parlamendis pidulikult välja aastaks 2020 valitud Euroopa spordilinnad ning esimese Eesti linnana sai selle tiitli Kuressaare. 

Euroopa spordilinnade ja spordipealinnade tiitleid on välja antud juba 15 aastat ning neid on kandnud enam kui 500 linna. Sel aastal kuulutati esimest korda välja ka maailma spordipealinn, milleks sai Guadalajara Mehhikost. Euroopa spordipealinnaks valiti Malaga Hispaaniast.

Väikeseid, alla 25 000 elanikuga linnasid tunnustatakse Euroopa spordilinna tiitliga ning ajaloos esimest korda valiti Eestist spordilinnaks Kuressaare. 

Tiitlile kandideerimiseks esitas Kuressaare kevadel pea 50-leheküljelise sporti, infrastruktuuri, inimesi ja spordikorraldust tutvustava taotlusraamatu. 

Pärast esialgse hinnangu andmist teatas žürii, et tuleb Saaremaad ja Kuressaaret hindama. Nähtu vaimustas neid niivõrd, et siin olles teatasid hindajad, et pole üheski nii väikse rahvaarvuga linnas näinud nii häid tingimusi spordi harrastamiseks.

Talve hakul sai Kuressaare ametliku kinnituse, et oleme osutunud valituks ning kutse detsembris toimuvale auhinnagalale Brüsselis. 

Kuressaaret esindasid Brüsselis Saaremaa vallavalitsuse kultuurinõunik Kristel Peel ja spordinõunik Aivi Auga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles