Kuressaare-Stockholmi liinist huvitub Rootsi lennufirma

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lennuk. Foto on illustratiivne.
Lennuk. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Rootsi lennufirma Braathens Regional Airlines on huvitatud lendama Kuressaare ja Stockholmi vahelt Saaremaa vallavalitsuse rahalisel toel.

Tänasel Saaremaa vallavolikogu istungil otsustavad volinikud, kas eraldada vallavalitsuse eelarvest 150 000 eurot, et Kuressaarest saaks kolme järgmise aasta suvekuudel lennata otse Stockholmi.

Kümne päeva eest saatis vallavalitsus neljale lennufirmale kirja, uurides, kes neist oleks liini avamisest huvitatud. Eilsele määratud tähtajaks oli soovi avaldanud üks firma. Taotlusi oodati kuni eilseni põhimõttel "kes ees, see mees".

Vallavalitsuse dokumendiregistri andmeil laekus vallavalitsusse tähtajaks kiri vaid Rootsis tegutsevalt lennufirmalt Braathens Regional Airlines. Lisaks oli vallavalitsus saatnud pakkumiskutse ka SASile, Air Balticule ja Nordicale.

Taotlusi oodati kuni eilseni põhimõttel "kes ees, see mees".

Saaremaa vallavanem Madis Kallas nentis, et kui vallavolikogu koosolekul otsus heaks kiidetakse, saab hakata juba liinilepingut ette valmistama. Valla eelarvest kuluks lennuliini toetuseks kahel esimesel aastal kummalgi 64 000 eurot ning kolmandal aastal 20 000-40 000 eurot. Täpne summa sõltub varasemate aastate tulemusest.

Vallavalitsus on varem koos Saaremaa Ettevõtjate Liidu ja MTÜ Visit Saaremaa esindajatega arutanud lennuliini käivitamist kõigi lähipiirkonna suuremate lennufirmade esindajatega. Braathens Regional Airlines esindajatega oli varem räägitud, mis tingimustel ning kui suure rahalise toe korral oleks lennufirma nõus Stockholm-Kuressaare lennuliini avama.

Madis Kallase sõnul peaksid lennud toimuma suviti kolme-nelja kuu jooksul ja algama hiljemalt tuleva aasta 30. mail. Summa sees on igal nädalal kaks lendu ja lennukis peab olema vähemalt 72 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles