JUHTKIRI: Jõulu oodates

Saarte Hääl
Copy
Jõuluingel.
Jõuluingel. Foto: Meelis Meilbaum

Jõuludeni on jäänud vaid mõni päev. Osale meist tähendab see aasta kiireimat aega – kõik tööd-tegemised on tarvis valmis jõuda enne, kui veidigi hinge tõmmata saab. Kauplused on kingiotsijaist ja -ostjaist tulvil – ehk veel jõuab, ehk veel leiab. Sagimist jagub postkontorisse ja pakiautomaatide juurde.

Tegemisi, millega tuleb pühadeks valmis jõuda, näib olevat musttuhat. Kust leida jõulupuu? Kuidas pakkida kingitused? Mida jõululauale panna – kas traditsioonilisi jõuluroogi või katsetada hoopis väikese vimkaga retsepte? Vahest tuleks igaks juhuks valmis olla ka voolukatkestuseks? Mine tea, pikad pühad ees… 

Näitas ju üleeile õhtupoolikul Kuressaaret tabanud voolukatkestus taas, kui sõltuvad me tänapäeva mugavustest oleme. Kui elekter järsku kaob, on mõnel pool elu justkui halvatud. Praegu, jõulueelsel pimedal ja kõledal ajal oskame aga valgust ja soojust eriti hinnata. 

Soovime teile kõigile, et need pühad oleksid täis soojust ja valgust ning – mis kõige tähtsam – rõõmu, rahu ja üksteisemõistmist. 

Kauneid jõule!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles