Pidulas on halvim, Kärla alevikus parim mobiilne internet

Saarte Hääl
Copy
Foto: TTJA

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) mõõtis sügisel üle Eesti mobiilse interneti kvaliteeti ning selgus, et nii parim kui ja halvim mobiilse interneti kvaliteediga koht jääb Saaremaale.

TTJA mõõtis tulemused auto katusele paigaldatud vanade Sony XZ2 mobiilidega, mille abil uuriti andmesidekiirused interneti tuumikvõrgule lähedal paiknevast HTTP serverist faili üles-ja allalaadimise teel, vahendab Postimees.

Kõigepealt pandi kaardile 166 kohta, kus tehti mõõtmisi seisva autoga. Tuli välja, et kõige väiksem mobiilse interneti kiirus on Saaremaal Pidulas, kus Telia võrgus on maksimaalne allalaadimiskiirus 16,3; Elisa võrgus 18,8 ja Tele 2 võrgus 21,8 Mbit/s.

Halvemuselt teisele kohale langes Ida-Virumaal asuv Kuremägi ning kolmandale Saaremaal asuv Hakjala, kus Telia kiiruseks oli 30,9; Elisal 54,2 ja Tele 2-l 43,4 Mbit/s.

Samas selgus, et ka tippkiirus 546 Mbit/, mille TTJA mõõtis, tuli Telia võrgust Kärla alevikus Saaremaal. Mõõteteekonnal, mis läbis suuremaid maanteid üle Eesti, edestas Tele 2 4G võrgu katvus Telia ja Elisa võrgu oma.

Üleüldised tulemused näitasid, et suurima keskmise allalaadimiskiiruse (83 Mbit/s) saavutas Elisa, järgnes Telia (78 Mbit/s) ja Tele2 (63 Mbit/s).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles