OKTOOBER: Ott Tänakust sai esimene eestlasest ralli maailmameister

Saarte Hääl
Copy
PIDULIK PEAPESU: Ott Tänak kostitas vahuveiniga ka Hyundai tiimipealikku Andrea Adamot, kellest tänaseks on saanud ka tema tööandja.
PIDULIK PEAPESU: Ott Tänak kostitas vahuveiniga ka Hyundai tiimipealikku Andrea Adamot, kellest tänaseks on saanud ka tema tööandja. Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänak kaotas autoralli MM-i eelviimasel etapil Kataloonia ralli kokkuvõttes küll võidu võtnud Thierry Neuville´ile 17,2 sekundit, kuid kindlustas endale maailmameistritiitli.

Kuna hooaja viimane, Austraalia ralli jäeti suurte tulekahjude tõttu ära, jäi Toyota Yaris WRC-ga kihutanud Ott Tänaku ja Martin Järveoja saagiks 263 punkti. Sellega edestati Hyundai tiimi Thierry Neuville´i ja Nicolas Gilsouli 36 ning Citroënil sõitnud Sebastien Ogier´d ja Julien Ingrassiat 46 punktiga. 

"On raske midagi öelda sellisel momendil," märkis Ott Tänak vahetult pärast Kataloonia punktikatse kuldset finišit. "Pinged olid sellel nädalal teisel tasemel ja maailmameistritiitel oli minu elu eesmärk. Ma teadsin, et ei saa endale lubada mingeidki eksimusi, kuid samas pidi saama kirja vajaliku tulemuse. Nii oli mul ikkagi päris tõsine surve ja eriti alguses oli keeruline sellega harjuda. Kuid lõpuks tuli võimalus lõdvestuda ja teha enda kohta normaalne sõit."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles