Saaremaa võrkpallurite peatreeneriks saab kreeklane

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
IOANNIS KALMAZIDIS on nii Rootsis kui ka hiljem Kreekas omandanud treeneri kutsetunnistuse kõrgeimal võimalikul tasemel.
IOANNIS KALMAZIDIS on nii Rootsis kui ka hiljem Kreekas omandanud treeneri kutsetunnistuse kõrgeimal võimalikul tasemel. Foto: Erakogu

Aasta viimasel päeval senise peatreeneri Urmas Taliga koostöö lõpetamisest teatanud Saaremaa Võrkpalliklubi avalikustas eile, et uueks treeneriks saab kreeklane Ioannis Kalmazidis.

Saaremaa klubi mänedžer Hannes Sepp ütles, et 51-aastase Rootsis kasvanud kreeklaseni jõudmine oli üsna pikk protsess. Agendid pakkusid mitmeid huvitavaid kandidaate, kuid Kalmazidise kohta oli tagasiside väga positiivne. 

Sepa sõnul andsid seda nii temaga kokku puutunud mängijad kui ka treenerid. Ka Saaremaa meeskonnaga on kreeklasel varasem side: ta on juhendanud Javier Jimenezt aastal, mil mängumees valiti Kreeka liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Uuelt treenerilt oodatakse Hannes Sepa sõnul meeskonna kokkusulatamist. "Soovime, et ta suudaks meestest rohkem välja võtta, kui me täna oleme suutnud," lausus Sepp.

Ioannis Kalmazidis on mänedžeri andmetel hea suhtleja ja motiveerija. Sellelt pinnalt oodataksegi meeskonna sisekliima paranemist. Sepa sõnul usub ta, et uus treener suudab selleks aastaks kokkupandud meeskonna ilusasti jälle tööle saada.

Treenerivahetus ei olnud otseselt seotud aasta lõpus Eesti karikafinaalis Tartu vastu 2 : 0 eduseisust saadud 2 : 3 kaotusega. Pinda sondeeriti juba varem. Sepa sõnul tuli uus treener mõningase üllatusena ka mängijatele. Mänedžeri arvamust mööda on see ka meeskonna jaoks uus hingamine ja parim lahendust pärast sellist kaotust. Kõik ootavad juba esimest trenni uue juhendajaga, mis leiab aset laupäeval.

Portaalile võrkpall24.ee ütles uus treener, et on Saaremaale tuleku osas elevil. Ta tunnistas, et teadis küll klubi olemasolust, kuid see oli ka kogu info. Nüüd on ta tutvunud klubi tegemistega ja mänguga ning usub, et meeskonnal on potentsiaali rohkemaks.

Esialgu hooaja lõpuni lepingu sõlminud Kalmazidise teenistusleht on kõrgetasemeline: ta on sidemängijana kuulunud Kreeka koondisesse 150 korral. Tema parimad tulemused on 1988. aastal Seouli olümpiamängude seitsmes koht ja 1989. aastal Euroopa meistrivõistluste teine koht. Lisaks on ta mitmekordne Kreeka karika ja meistrivõistluste võitja.

Treeneritööd alustas ta 2007. aastal Thessaloniki Iraklise abitreenerina, tulles kohe ka Kreeka meistriks. Peatreeneriks sai Kalmazidis esimest korda 2010. aasta detsembris Olympiacose ridades, kus ta kevadel võitis ka Kreeka meistritiitli ja tunnistati Kreeka aasta treeneriks. Kreeka meistriks ja karikavõitjaks on ta tulnud ka Thessaloniki PAOK-i peatreenerina. Samuti on ta neli aastat olnud Kreeka naiste rahvuskoondise peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles