Saarte Hääle fotograafi töö aasta pressifoto nominentide seas

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Aasta spordifoto nominent
Aasta spordifoto nominent Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eesti Pressifotograafide Liidu, Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii, koostöös Canoni ja Overall Pro Shopiga, valis ligi 700 foto seast 2019. aasta Aasta Pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Aasta spordifoto kategoorias on üks kolmest nominendist ka Saarte Hääle fotograafi Maanus Masingu foto "Võitlus palli pärast".

Ise kirjeldas Maanus Masing fotot nõnda: "Lootuskiir, et Saaremaa maadlus jälle jalule tõuseb, kumab Orissaarest, kus endine Eesti koondislane ja treener Tiit Uspenski on klubi KonnonKonn juures käivitanud treeninggrupid ja toob lapsed taas maadluse juurde."

Lohesurfar tormisel merel.Oktoobri esimesel päeval toimus Vääna-Jõesuus Wave Classic 2019 surfi võistlus. Vihm, rahe ja 20 m/s tuulepuhangud muutsid võistluse eriti ekstreemseks. Pärast jõukatsumist nautisid mõned surfarid veel tormist merd.
Lohesurfar tormisel merel.Oktoobri esimesel päeval toimus Vääna-Jõesuus Wave Classic 2019 surfi võistlus. Vihm, rahe ja 20 m/s tuulepuhangud muutsid võistluse eriti ekstreemseks. Pärast jõukatsumist nautisid mõned surfarid veel tormist merd. Foto: Sander Ilvest, Postimees

Nominentideks samas kategoorias on ka Saarte Hääle endise ja praeguse Postimehe fotograafi Sander Ilvesti fotod - "Lohesurfar tormisel merel" ja pilt Ott Tänakust ja Martin Järveojaast Türgi ralli esimesel päeval 38 km pikkusel Cetibei kiiruskatsel.

Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi ralli esimesel päeval 38 km pikkusel Cetibei kiiruskatsel.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi ralli esimesel päeval 38 km pikkusel Cetibei kiiruskatsel. Foto: Sander Ilvest, Postimees

Saarlane on ka protreefoto kategoorias nominatsiooni saanud Krõõt Tarkmeel Anne&Stiili ajakirjas ilmunud fotoga Silvia Ilvesest oma noorima pojaga.

Silvia Ilves noorima pojaga.Nelja raseduse lugu.
Silvia Ilves noorima pojaga.Nelja raseduse lugu. Foto: Krõõt Tarkmeel, Anne&Stiil

Žürii esimees oli Eesti Meediaettevõtete Liidu liikmeslehtede esindajana Õhtulehe peatoimetaja ja ASi Õhtuleht Kirjastus juhatuse liige Martin Šmutov.

Eestist olid fotosid hindamas vabakutseline loodusemees ja loodusfotograaf Urmas Tartes ning Eesti Päevalehe ja Delfi ühendtoimetuse välisuudiste osakonna juht Kadri Veermäe. Välismaised žüriiliikmed olid Soome fotograaf ja dokumentalist Ella Kiviniemi ning Rootsist pärit ning World Press Photo konkursil viis korda erinevates kategooriates võitnud pressifotograaf Magnus Wennman.

Kokku laekus konkursile 675 tööd, nendest fototöid oli esitatud 576, pildifaile koos fotoseeriatega oli kokku 675. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias. Osalejaid oli tänavu 47.

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli „Aasta Pressifoto 2019“.

Žürii avalikustas täna nominendid. Võitjad tehakse teatavaks Pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle EML’i korraldataval pressipeol märtsi alguses.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2019“ autor pälvib lisaks veel 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles