Vesse legendid on tagasi

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Vesse enne esimest mängu.
Vesse enne esimest mängu. Foto: Alver Kivi/saaremaasport.ee

Nädalavahetusel alanud korvpallimeistrivõistlustel tegi come back´i 1999. aastal Eesti A-klassi meistrivõistlustel pronksmedalid võitnud Vesse meeskond, kes pidi Kuressaare spordikeskuses mängitud avakohtumises tunnistama EstLanti 84 : 71 paremust.

“Lõbus üritus,” märkis Rene Kiil. “Suvel sai 20 aastat, kui Eesti meistrivõistlustel A-klassis pronksile tulime, ja nüüd tähistame seda mängimisega maakonna meistrivõistlustel. Oli kokkulepe, et mängivad kõik või mitte keegi. Mehed olid nõus ja siin me oleme.”

Kiili sõnul pole võistkondlikult palju kokku saadud, aga nii mõnigi mees on käinud rohkem jõusaalis ja ujumas. Kindlasti antakse koos sõpradega endast parim ja turniiril võetakse mäng korraga.

Võistkonna treener Enn Laanemäe ütles, et tema jaoks on väga südantsoojendav tunne taas koos olla. “Olen õnnelik, et poisid on leidnud endale elus koha – kes on oma firma juht, kes tegeleb muuga,” lausus ta, lisades, et kõige tähtsam, mis selle asja juures olla saab, on ühtekuuluvustunne.

“Mul on see medal hästi meeles. Aga siis oli teine aeg, sest poistel oli säde silmas ja tahtmist oli rohkem, oli võimalus reisida ja kasvasime kokku. Praegust põlvkonda peab rohkem sundima, sest siis oli võimalusi vähem ja sport oligi selleks lahenduseks, et end väljendada.”

Tulevikku vaatab Enn Laanemäe siiski optimistlikult ja usub treenerina, et üksikuid häid poisse tuleb veel. Paraku on heal tasemel võistkonda raske kokku saada, selleks peab olema ikka kaheksa head mängijat. “Meil on jalgpall ja võrkpall, kes võtavad osa poisse ära, ja kõigile häid mängijaid ei jätku,” lausus ta.

Teised mängud: Tesman – Spordikool/Vesse 104 : 54, EstLant – Tesman 76 : 56, Orissaare Träx – Spordikool/Vesse 115 : 32.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles