Odav kala kukutas Vetteli emafirma käivet

Saarte Hääl
Copy
PRFoodsi pealik Indrek Kasela.
PRFoodsi pealik Indrek Kasela. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saaremaal tegutseva Vetteli kalatööstuse emafirma PRFoods neljanda kvartali tulemustest selgub, et käive vähenes enam kui miljoni euro jagu. Põhjuseks toob juhatus kalahinna languse. Neljanda kvartali käibeks kujunes 25,4 miljonit eurot, aasta tagasi samal ajal oli käive 26,7 miljonit eurot.

Firmajuht Indrek Kasela kommenteeris börsiteate vahendusel, et 2019. aasta teist poolt iseloomustas lõhe ja forelli turuhindade enam kui 8-protsendiline langus, mille tõttu tekkis Soome jaekettidel ootus nn private labeli osas suitsutatud toodete hindade langetamiseks. "Kasumlikkuse säilitamise eesmärgil otsustasime selleks perioodiks pakkumist kuum- ja külmsuitsutatud toodete osas Soome turul vähendada," selgitas Kasela.

Suitsutatud toodete käibe vähenemise suutsid nad osaliselt asendada kala ja kalafilee ning muude kalatoodete müügi 7-protsendilise kasvuga. "2020. aasta esimesel poolaastal on suitsutatud toodete private labeli osas hinnatase taastunud ning jätkame tarnetega endisel tasemel," ütles Kasela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles