Liinibusse hakkab ehtima tuhlis ja nott

Saarte Hääl
Copy
KIHELKONNAKIRJAS: Saaremaa vallavalitsus lubas uued bussid katta kihelkonnakirjas mustritega. Umbes nii saab ka olema.
KIHELKONNAKIRJAS: Saaremaa vallavalitsus lubas uued bussid katta kihelkonnakirjas mustritega. Umbes nii saab ka olema. Foto: HANS-HEIKI METSAMAA

Veebruarist alustab GoBus Saaremaa maakonnaliinide teenindamist ja toob liinile hulga uusi busse, mis kasutavad kütusena CNG-gaasi. Busside kujunduslahenduste otsimisel mindi Saaremaa vallavalitsuse teatel ebatraditsioonilist teed, loobudes korraldamast avalikku konkurssi ning pöördudes otse Kuressaare ametikooli disainieriala õpilasfirma ÕF Ösain poole.

Õpilasfirma pakkus välja seitse kavandit, mille hulgast valiti Hans-Heiki Metsamaa disainilahendus "Tuhlis ja Nott". Abivallavanem Helle Kahmi sõnul olid kõik tööd professionaalsed: "Noorte lahendustes olid nähtavad nii traditsioonid kui ka puhas mängulust, maalilisus ja sõnamäng."

Hans-Heiki Metsamaa võidutöö paistis abivallavanema sõnul silma innovaatilisusega ja kutsus üles vastuseid otsima. "Murdesõnadega kaunistatud bussi oodates –  või kui see mööda sõidab –  tekib inimeste vahel tahes-tahtmata arutelu, mis omakorda toetab kogukonnatunde tekkimist ja loob nende vahel paremaid sidemeid," ütles Kahm.

Disainilahenduse "Tuhlis ja Nott" kavand on esialgu kõigest ideeline lahendus ning busside lõplik detailne kujundus valmib koostöös spetsialistidega, kes kannavad hoolt selle eest, et kujunduses kasutatavad murdesõnad esindaksid maakonna erinevaid piirkondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles