Transaviabaltika hankevaidlustus jäi rahuldamata

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lennuk. Pilt on illustreeriv.
Lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO) jättis rahuldamata praegu Saaremaa ja pealinna vahet lendava Leedu lennufirma Transaviabaltika vaidlustuse maanteeameti korraldatud Tallinna–Kuressaare lennuhanke tingimusele.

Nimelt oli lennufirma vaidlustanud hanke tingimuse, mille kohaselt peaks liinile toodav lennuk olema toodetud aastal 2000 või hiljem. Transaviabaltika esindajate hinnangul puudusid lennuki tootmisaastale piirangute seadmiseks põhjused.

VAKO nüüdse otsuse kohta ütles lennufirma esindaja Rene Must, et nad ei ole otsustanud, kas ja kuidas edasi tegutseda või kas kaevata asi kohtusse. 

Lennufirma kinnitusel ei ole neil võimalik vaidlusaluse, lennuki vanust puudutava tingimuse tõttu riigihankel osaleda, sest nende lennukipargis ei ole nii uusi lennukeid. Samamoodi pole nii uusi lennukeid AS RAF AVIA-l, kes liini vastu huvi tunneb. Mõlemad firmad oleksid valmis lennuteenust osutama 40–46-kohaliste lennukitega, mis toodetud mõni aasta enne 2000. aastat. 

Vaidlustuses tõi Transaviabaltika välja, et riigihankel osalemisest on huvitatud kolm ettevõtet: nemad ise, AS RAF AVIA ja Regional Jet OÜ. Kuna kaks esimest ei saa aga tootmisaastale seatud piirangu tõttu hankel osaleda, vastaks tingimustele vaid Regional Jet, kes saavat aga hankel osaleda vaid enam kui 70-kohaliste lennukitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles