ÜLESKUTSE: Sinu kogemus on oluline – anna lastekaitsetööle tagasisidet!

Copy
Lapsed. Foto on illustratiivne.
Lapsed. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Eestis puutub iga aastaga üha rohkem lapsi kokku lastekaitsetöötajaga. Viimaste andmete järgi on Eestis pea 9500 last, kellega seoses on Eestis aasta jooksul lastekaitsealaseid juhtumeid menetletud. See arv on viimase kolme aastaga peaaegu kahekordistunud.

Kahekordistumine on justkui positiivne, sest üha rohkem lapsi saab abi. Samas ei ole esimene kontakt lastekaitsetöötajaga alati inimese vabatahtlik otsus, vaid selleni on viinud üks või teine sündmus.

Kui kasutame mingit teenust või käime koolitustel, on tavaline, et meil palutakse hinnata oma kogemusi või anda teenuse kohta tagasisidet. Üldjuhul on kogemuste ja tagasiside kogumise eesmärk muuta pakutavat teenust paremaks, kasutajasõbralikumaks, kasulikumaks jms.

Kogetud lastekaitsetööle anonüümset tagasisidet anda pole Eestis paraku veel võimalik olnud.

Laste ja perede arvamus on lastekaitsetöö hindamisel aga oluline!

Lastekaitsetööga kokkupuutunud lastel ja täiskasvanutel on lastekaitsesüsteemis toimuva koha pealt ainulaadsed kogemused, vaatenurgad ja arvamused. See võiks olla oluline sisend lastekaitsetöö tõhususe hindamisel, valdkonna arendamisel ja tööpraktika täiendamisel.

Lastekaitsetööga kokkupuutunud laste ja vanemate kogemuste uurimine aitab näiteks leida olulised kohad, mis lastekaitsetöötaja ja perekonna vahelist koostööd suurendavad või vähendavad. Just lastekaitsetööga kokkupuutunud inimeste hinnangud annavad teadmise ja suuna lastekaitsetöö tõhustamiseks ning seeläbi laste ja perede paremaks aitamiseks.

Nüüd on selleks võimalus – jaga oma kogemust seoses lastekaitsetööga!

Lastekaitsetööle on võimalik tagasisidet anda nii lastel kui ka täiskasvanutel 15. märtsini aadressil www.lastekaitselugu.ee

Tagasisidet saab anda anonüümselt küsimustikku täites. Vastamine ei võta kauem kui 10 minutit, ent võimalus on kirjutada ka pikemalt.

Küsimuste vastuseid kasutan magistritöö jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles