Torgu teenuskeskust asub tüürima Mari Kübarsepp

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
NAGU OMA: 14 aastat Sõrves elanud Mari Kübarsepp on tänu toimekusele sõrulaste südamed võitnud. Oma ürditalu ravimtaimi pakub ta alati ka laatadel müügiks.
NAGU OMA: 14 aastat Sõrves elanud Mari Kübarsepp on tänu toimekusele sõrulaste südamed võitnud. Oma ürditalu ravimtaimi pakub ta alati ka laatadel müügiks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pärast Torgu teenuskeskuse senise juhataja Marite Ringase töölt lahkumist valis Saaremaa vallavalitsus kahest kandidaadist uueks juhiks kohaliku inimese Mari Kübarsepa.

Ehkki Tartust pärit, on Mari Kübarsepp praeguseks Torgus elanud juba 14 aastat ning korraldanud seal kogukondlikke üritusi. “Seepärast tundus mulle, et teenuskeskuse juhataja töö on minu jaoks uus väljakutse, edasiarendus senisele tegevusele,” põhjendas kandideerimist teenuskeskuse juhi kohale Mari Kübarsepp ise. “Kuna elan püsivalt Iide külas, olen kohalikele muredele ja rõõmudele lähedal, saan olla kiire “infokanal” kohalike elanike ja valla vahel ning abiks traditsioonide jätkamisel.” Samuti on ta valmis vajadusel muudatusi ellu viima.

“Sõrulased on kunagi Tartust tulnud Mari kenasti omaks võtnud ja seda muidugi tänu tema isikuomadustele,” ütles Torgu osavallakogu liige Annika Ellervee. Mari on Ellervee kinnitusel hea suhtleja, asjalik, toimekas ja tugev iseseisev naine. “Ta sobib sellesse ametisse. Jääb ainult üle talle edu soovida!”

Mari Kübarsepp on töötanud MTÜ Torgu Puhkemaja perenaisena, praegu veab ta aga Sõrves Popi ökotalu, kus kasvatab, korjab ja kuivatab ravimtaimi. Läinud suvel oli Mari Kübarsepp ka ainus, kes Torgu kogukonnamaja kultuuri- ja tegevusjuhi leidmiseks väljakuulutatud konkursile avalduse esitas ja oli valmis piirkonna kultuuriküsimustega tegelema.

Tartu ülikooli bioloogiharidusega Kübarsepp töötas enne Saaremaale kolimist oma toonases kodulinnas Tartus galerii KÜÜ galeristi ja juhatajana.

“Mari tunneb hästi kohalikke olusid ja on aktiivne kogukonnaliige,” iseloomustas vastvalitud teenuskeskuse juhti abivallavanem Jüri Linde. Ka abivallavanem Helle Kahm nentis, et kogukond on Mari Kübarsepa Torgus hästi vastu võtnud ja osavallakogu toetas teda ühehäälselt.

Mari Kübarsepp on nii Linde kui ka Kahmi sõnul piirkonda hästi tundev ja ka sealsetes tegemistes vabatahtlikuna kaasalööv inimene. “Maril jätkub teotahet ja rõõmu erinevate sihtgruppidega suhtlemiseks ja oskust kogukonda liita,” kinnitas Kahm.

Kahe aasta eest üllatuskandidaadina Torgu teenuskeskuse juhiks kinnitatud Marite Ringas otsustas läinud aasta lõpul, et ei jätka sel ametikohal. Ebakõlad teenuskeskuses tulid avalikuks juba novembris, kui kooskäinud Torgu osavallakogus ilmnes, et inimesed on jagunenud kahte leeri. Osa pooldas Ringast, teised mitte. Nõnda otsustas osavallakogu teha Saaremaa vallavalitsusele ettepaneku teenuskeskuse juhataja väljavahetamiseks, Ringas oli valmis lahkuma ning vald kuulutas välja konkursi uue juhi leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles