Go Bus tutvustab homme keskväljakul uusi busse

Saarte Hääl
Copy
Go Bus-i uued bussid.
Go Bus-i uued bussid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Homme esitleb Go Bus Kuressaare keskväljakul avalikkusele uhiuusi liinibusse, mis hakkavad veebruarist teenindama kogu maakonda.

Kell 12 algaval üritusel saavad sõna Saaremaa vallavalitsuse ja bussifirma esindaja, lähemalt on võimalik tutvuda busside mugavuste ning võimalustega. Üritus kestab kaks tundi.

Viimased kümme aastat Ida-Saaremaa bussiliine teenindanud Go Busi juhataja Andrei Mändla sõnul on bussifirma Saaremaa ühistranspordi ülevõtmiseks valmis. "Kõik uued bussid jõuavad tähtajaks kohale, bussijuhid on välja valitud ja lepingud sõlmitud, kavatseme suurt rõhku panna heale teenindusele," kinnitas Mändla. "Loodan, et saarlased tulevad neljapäeval uute bussidega lähemalt tutvust tegema."

Vallavanem Madis Kallase sõnul tähendab veebruarist Go Busiga kehtima hakkav liiniveoleping Saaremaa ühistranspordis uut ajastut. "Riigihanke korraldamisel panime suurt rõhku just kvaliteedinõuetele, mida Go Bus on valmis pakkuma. Võime öelda, et Saare maakonda hakkavad täies mahus teenindama uued bussid, mis on senistest mugavamad, turvalisemad ja keskkonnasäästlikumad," ütles Kallas. Ta avaldas lootust, et bussidega jäävad rahule ka reisijad.

Saaremaa maakonnaliinidel stardib 26 uut Go Busi bussi, millest 21 kasutab kütusena CNG-gaasi. Kõik bussid on varustatud turvalisuse tagamiseks kaamerate, alkoluku ja turvavöödega ning sõidumugavuse huvides konditsioneeride, WiFi ja USB-pistikute ning elektrooniliste infotabloodega. 

Lepingu kohaselt vastutab Go Bus busside graafikus püsimise ja hea teeninduskvaliteedi eest. Saaremaa vallavalitsuse korraldada on sõiduplaanid ja piletimüük. Uutes bussides kehtivad senised ühiskaardid, mida saab osta ka bussist. Busse hakkab kaunistama Kuressaare ametikooli disainieriala õpilasfirma ÕF Ösain kujundus "Tuhlis ja nott". Kohalikest murdesõnadest koosnev disainilahendus jõuab bussidele veebruari jooksul. 

Uus liiniveoleping Saaremaa vallavalitsuse ja Go Busi vahel hakkab kehtima 1. veebruarist ja kestab kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles