Uued bussid saabusid lõõtsamängu ja pirukatega

Copy
Uued bussid.
Uued bussid. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Kuressaare keskväljakule rivistati eile üles uhiuued Go Busi bussid, mis teenindavad Saaremaad järgmised kümme aastat. Bussipeo avas bussiparaad, mis liikus Tallinna tänavalt kolonnis läbi kesklinna. Busse uudistama tulnud rahvast kostitati aga Avella tordibutiigi värskete pirukate ja lõõtsamees Tõnu Eermanni pillimänguga.

Busse uudistama tulnud rahvast kostitati Avella tordibutiigi värskete pirukatega.
Busse uudistama tulnud rahvast kostitati Avella tordibutiigi värskete pirukatega. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

23-aastase staažiga bussijuht Ago Tamm tõdes, et tehniliselt polnud ka vanadel bussidel midagi viga. “Meil on suhteliselt hea teenindus taga, on tublid poisid, kes busse remondivad, ja ei kolisenud meil ka vanad bussid,” kinnitas Tamm.

Et busse hakkab kaunistama Kuressaare ametikooli disainiõppurite loodud lahendus "Tuhlis ja nott" kohalikest murdesõnadest, presenteerisid disaini autorid seda ka kohapeal, kleepides esimesed sõnad bussile. Täieliku kujunduse saavad bussid kuu jooksul.

Kõik bussid on varustatud turvalisuse tagamiseks kaamerate, alkoluku ja turvavöödega ning sõidumugavuse huvides konditsioneeride, WiFi ja USB-pistikute ning elektrooniliste infotabloodega.

Go Bus alustab Saaremaa maakonnaliinidel reisijate teenindamist 1. veebruarist, vastavalt Saaremaa vallaga allkirjastatud avaliku teenindamise lepingule. Sama lepingu järgi võtab Go Bus 1. septembrist 2021 üle ka linnaliinid. Bussifirma teenindab Saaremaad 26 uue bussiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles