LEITUD! Politsei otsib Saaremaal hooldekodust lahkunud 59-aastast Peetrit

Saarte Hääl
Copy
Peeter.
Peeter. Foto: PPA

Politsei palub kaasabi selgitamaks eile hilisõhtul Saaremaa vallas Kärla aleviku hooldekodust teadmata suunas lahkunud 59-aastase mehe asukohta.

Eile õhtul kella 23 paiku sai politsei teate, et Saaremaa vallas Kärla aleviku hooldekodust lahkus 59-aastane terviseprobleemidega mees. Politsei käivitas otsingud ning kontrollis teenistuskoeraga hooldeasutuse ümbruse läbi, ent meest leida ei õnnestunud. Kuna meeltesegaduses mees võis olla hooldekodust ka kaugemale liikunud, kontrollis politsei täiendavalt üle nii Kärla küla kui ka naaberkülad. Politseinikud on piirkonnas kontrollinud ka erinevaid mahajäetud ja tühjana seisvaid hooneid, kuid sealtki pole meest õnnestunud leida. Otsingud jätkuvad nüüdki.

Hooldeasutuse personali sõnul on mees varasemaltki sarnaselt kodust lahkunud, kuid siis on ta lähistelt üles leitud ning tagasi toimetatud. Teada on seegi, et mehel on kombeks end peita, mistõttu palub politsei ka kõigil kohalikel üle vaadata nende territooriumil paiknevad vaba juurdepääsuga kuurid, aiamajad ning teised hooned, kust mees varju otsida võis.

Peeter on pikka kasvu, umbes 185 cm pikk, kõhna kehaehituse ja halliseguste lühikeste juustega. Hooldeasutusest lahkudes oli tal seljas vaid tumesinine t-särk ning tennised.

"Kuna isal on ajukahjustuse järgne dementsus ei saa ta ka väga hästi aru, kes ta on ja kus ta on," kirjutas Peetri tütar Margit facebookis. Tema sõnul tahtis isa ilmselt minna koju Lümandasse - seda on ta ka enne proovinud, ent siis on politsei ta hooldekodusse tagasi viinud.

"Kordan, et isa on dementne ja ei saa aru, mis tema ümber toimub ja ta elab omas maailmas. Inimesed kes te sõidate Sõmera-Kärla-Lümanda-Kihelkonna kandis palun hoidke silmad lahti ja oleme perega ääretult tänulikud igasuguse info eest," kirjutas naine.

SA Kadunud juht ja vabatahtlik otsija Aare Rüütel palub kõiki autojuhte, kes eile, 31.01 õhtul 23-00 vahel liikusid Kihelkonna-Kuressaare maanteel Sõmera piirkonnas ja märkasid maanteel inimest või võtsid maanteelt inimese auto peale, viivitamatult ühendust võtta SA Kadunud 24/7 infotelefoniga 6616 776. Praegu loodetakse saada aimu kadunud mehe liikumissuunast või täpsest sihtkohast.

Igasugune info on oodatud ka hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles