Maakonna minijalgpalli meistri selgitas penaltiseeria

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
HOOS: Palli eest võitlevad Kevin Pärn ja Mark-Kristjan Pitk.
HOOS: Palli eest võitlevad Kevin Pärn ja Mark-Kristjan Pitk. Foto: Alver Kivi/saaremaasport.ee

Maakonna 2020. aasta minijalgpalli meistrivõistluste finaali normaalaeg FC Taritu ja Niidu FC vahel lõppes väravateta viigiga, kuid järgnevas penaltiseerias jäid 2 : 1 peale Niidu mehed, kes võitsid oma esimesed kuldmedalid.

“See oli meie esimene võit Niidu FC-ga ja see tähendab palju,” ütles Niidu FC kapten Marcus Põder. “Võit oli meile üllatuseks, sest me ei mänginud täiskoosseisus ja paar päeva enne saime teada, et üks meie võtmemängija ei saa seekord osaleda.”

Kuressaare spordihoones mängitud finaalis kulges kogu kohtumine Niidu FC ja FC Taritu vahel mõlemalt poolt ettevaatlikult, rõhk oli pandud kaitsele ja eriti palju väravavõimalusi ei olnud. Tulemuseks oli 0 : 0 viik ja nii pidid paremuse otsustama penaltid.

“Finaalis tahtsime taga kindlasti nulli hoida,” märkis Marcus Põder. “Ja kui mängida oli jäänud viis minutit, siis tunnetasime, et võit on täna võimalik. Samas olid pinged ikkagi laes, sest kõik tahtsid võita.”

Penaltite löömist alustas Niidu ja Marcus Põder lõi 1 : 0, samas kui Taritu poolelt lõi Kristen Mere mööda. Seejärel tegi Karl Sirel seisuks 2 : 0 ja Martin Lonn vähendas kaotusseisu 1 : 2-le. Ja kuigi Mattias Rihvk tabas posti, vastas Mark-Kristjan Pitk samaga ning see tähendas võitu FC Niidule.

“Finaalis olid penaltid juba selline õnnemäng, sest alati kui oleme kusagil mänginud, oleme need seeriad kaotanud. Kas siis närv ei pea vastu või millest see tuleb, ei oska öelda,” rääkis Marcus Põder.

Aluse kuldmedalitele pani Niidu FC veerandfinaalis, kui Kure U17 võideti 1 : 1 lõppenud normaalaja järel penaltitega 3 : 1. “Kuna esimene kord lõid kõik kolm meest sisse, siis panime samad vennad ka finaalis lööma. Kolm lööjat saame ikka kokku, kuigi on mehi, kes pigem ei lähe joonele,” tõdes Põder.

Poolfinaalis mängis põhiturniiri viies Niidu FC üle SJK Kaarma 1 : 0. Marcus Põder ütles, et kuna eelmine etapp ei läinud kõige paremini, siis oli plaan anda endast parim ja vaadata, kuidas läheb. “Kokkuvõttes väga hästi,” leidis ta.

Põhiturniiril kolmanda koha saanud FC Taritu alistas veerandfinaalis Kure Ultrad 2 : 0 ja poolfinaalis saadi 3 : 1 jagu viimaste aastate meistrist Spordimaja CF-ist.

3.–4. koha mängus võitis Spordimaja CF Mario Pruuli väravast 1 : 0 SJK Kaarmat; 5.–6. koha mängus võitis U17 Kure Ultrat 3 : 0; 7.–8. koha mängus oli FC Kose 6 : 2 üle võistkonnast Visa Hing.

Meistrivõistluste parimaks mängijaks valiti Mattias Rihvk Niidu FC-st, parim väravavaht oli Roland Kütt U17 võistkonnast ja suurim väravakütt 7 tabamusega Pelle Pohlak FC Kose meeskonnast.

Niidu FC: Kevin Pärn, Timmo Toll, Risto Kaseorg, Karl Sirel, Marcus Põder, Mattias Rihvk, Jaanis Kannik, Sten-Erik Liiv.

FC Taritu: Martin Lonn, Kristen Mere, Raimond Salong, Mark-Kristjan Pitk, Alex Salong, Keito Liiv, Edmond Salong, Margus Valge, Priit Salong.

Spordimaja CF: Harald Nurmik, Maarek Suursaar, Mario Pruul, Reio Alt, Mario Stern, Andero Kivi, Karmo Paju, Priit Suluste, Miikael Tuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles