Vald tellib prügikonteineritele 5000 kleepsu

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel.
Saaremaa valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus kogub hinnapakkumisi kleebiste kujundamiseks ja valmistamiseks, et varustada nendega vallas asuvad prügikonteinerid.

Valla keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm saatis välja hinnapäringud, mille kohaselt soovib vallavalitsus tellida kleebiseid, mis sobivad välitingimustes kasutamiseks. Need on mõeldud plastikust ja metallist prügikonteineritele paigaldamiseks ning peaksid püsima välitingimustes loetavana, tervena ja kleebituna vähemalt aasta.

Nelja erineva kleebise kujundamisel tuleb seejuures kasutada valla antavat nelja piktogrammi ja värvitooni, millele kujundatakse juhised konteineri kasutamiseks. Kleebised peaksid olema mõõtudes 25x40 cm ning kokku vajab vald neid 5000.

Saaremaa valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel selgitas, et vald tellib prügikonteineritele neli erinevat kleebist: segaolmejäätmed, vanapaber, biojäätmed ja pakendijäätmed. Kleebised on mõeldud eelkõige erakasutuses olevatele konteineritele ja neid hakatakse elanikele jagama teenuskeskustes ja vallavalitsuses kohapeal. 

Kleebised on mõeldud tema sõnul selleks, et inimesed saaksid oma konteinerid ära märgistada ja vedaja teaks, mis liiki jäätmed konkreetses konteineris on. Näiteks kui kortermajal on neli rohelist konteinerit, millesse kogutakse erinevaid jäätmeliike, siis on keeruline aru saada, millisesse konteinerisse mingi jäätmeliik käib.

Uute konteinerite ostmisel on nad Koppeli sõnul soovitanud elanikel osta kohe õiget värvi konteineri (segaolme – must või hall; vanapaber – sinine; bio – pruun; pakend – kollane). Kui liigiti kogumiseks kasutatakse olemasolevaid konteinereid, siis saab nende märgistamiseks kasutada vastavat värvi kleebiseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles