Valla teid ja tänavaid lapitakse miljoni eest

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kruusatee. Pilt on illustratiivne.
Kruusatee. Pilt on illustratiivne. Foto: Paul Poderat

Eelmisel reedel vastuvõetud Saaremaa valla tänavuses eelarves on teede investeeringuteks 1 075 000 eurot, millele lisandub riigigümnaasiumi piirkonna arendus 320 000 eurot.

Valla teede peaspetsialist Enno Reis selgitas, et 1 075 000 eurot jagatakse piirkondade teedele samasuguse protsendi järgi, nagu olid enne ühinemist maanteeameti rahastuse osakaalud endistes valdades. Eelarves on eraldi real Kõnnu–Jööri tee, see on ettevõtluse teede toetusmeetme omaosalus ja võetakse Valjala piirkonna investeeringurahast.

“Lisaks on eelarves “maanteetranspordi” nime all 675 000 eurot, millest 400 000 eurot on plaanitud jagada samal põhimõttel väiksemateks investeeringuteks. See ei jagune täpselt euro pealt, vaid oleneb hangetest tulevatest hindadest ja lõplikult akteeritud töödest,” rääkis Reis.

Konkreetsete teede remondinimekirja koostamine on lõppjärgus, eelnimekirjad jõuavad Reisi sõnul lähiajal ka osavallakogudesse. “Üldiselt paneme sel aastal rõhku nii mustkatete kui ka kruuskatete säilitusremondile ehk põhilisteks töödeks on mustkatete ülepindamine ja kruuskatete uuendamine. Hetkel kõige probleemsemaks kohaks ongi kruuskatete seisukord ja löökaugud. Ilmastik isegi vahetevahel hööveldamist lubab, aga teedel puudub profiili tagamiseks vajalik kruuskate. Uute mustkatete rajamist me eriti ei kavanda,” ütles Reis ja lisas, et konkreetsemast teetööde kavast saab rääkida märtsikuu lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles