Dekaan: tudengid peavad saare haiglat suurepäraseks praktikakohaks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KÜLALINE TARTUST: Edward Laane ja Märt Kõlli räägivad dekaan Margus Lemberile (keskel), mida Kuressaare haiglal praktikantidele pakkuda on.
KÜLALINE TARTUST: Edward Laane ja Märt Kõlli räägivad dekaan Margus Lemberile (keskel), mida Kuressaare haiglal praktikantidele pakkuda on. Foto: Maanus Masing

Tartu ülikooli dekaani Margus Lemberi sõnul pääsevad arstitudengid Kuressaare haiglasse praktikale läbi konkursi 

Kui mullu tutvustasid Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli ja nõukogu esimees Kalle Laanet Tartu ülikoolis Saaremaal töötamise võimalusi, siis nüüd saabusid Tartu ülikooli esindajad vastukülaskäigule. 

Meditsiiniteaduste valdkonna dekaani Margus Lemberi kinnitusel on Kuressaare haigla praktikakohana arstitudengite seas väga hinnas. “Kuressaare haigla pole kaugeltki mitte viimane valik,” ütles Saaremaa juurtega Lember. “Mitte igaüks ei pääse Saaremaale praktikale – siia on konkurss.” 

Lemberi sõnul on üliõpilaste silmis suur pluss ka see, et Kuressaare haigla pakub neile praktika ajaks majutusvõimalust. “Mis paneks noored arstid valikut tegema just Kuressaare haigla kasuks – kõik hakkab pihta sellestsamast praktikast,” leidis Lember. “Nähes siinseid võimalusi, saavad tudengid aru, et meditsiin on võimalik ka Saaremaal, siin osatakse teha ja tehakse väärt tööd. Pealegi on Saaremaa kui elukeskkond ju suurepärane!”

SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli sõnul on haigla enda tutvustamiseks  arstitudengite seas palju tööd teinud. 

“Selle töö tulemusena tahavad tudengid meile praktikale tulla ning meie suureks rõõmuks on kasvanud ka residentide huvi,” rääkis Kõlli. “Eriti hea meel on mul aga selle üle, et mullu asus meie haiglas tööle kaks noort spetsialisti – sisehaiguste arst Marja Savolainen ja ortopeed-traumatoloog Mehis Vipp.”  “Lisaks tugevale baasile kohapeal peab üldhaiglal olema väga hea koostöövõrgustik, kellega vajadusel konsulteerida,” lausus Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane. “Ka selles osas on meil koostöö Tartu ülikooliga olnud väga hea.” 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles