Sõrve militaarmuuseum sai riigipoolse tunnustuse

Saarte Hääl
Copy
Reet Viira andis üle EV100 riigipoolse kõrge tunnustuse Sõrve militaarmuuseumile.
Reet Viira andis üle EV100 riigipoolse kõrge tunnustuse Sõrve militaarmuuseumile. Foto: Saaremaa Muinsuskaitse Selts

Sõrve Militaarmuuseum sai riigipoolse tunnustuse ning EV100 tahvli.

"EV 100 igas külas" kohapealne koordinaator Reet Viira ütles, et Sõrve Militaarmuuseumis on kohalikku pärandit kogutud, säilitatud ja eksponeeritud juba 15 aastat ja ilma mõttekandjate suure panuseta oleksid ajaloo keerdkäikudes olnud rahvakillu kannatusete eksoponaadid täielikult hävinud.

"See militaarmuuseum räägib Sörve loo. Sealt viidi, kuna polnud teist valikut. Sinna ei saanud enam tagasi tulla, kuna polnud vöimalust. Seal mõistame, et kui rahuneb taevas me kohal, on alati vöimalik kõigele vaatamata edasi elada," ütles Viira. "Kutsun Teid köiki minema Sõrve Militaarmuuseumi ja tutvuma nii militaarse ajaloo kui ka looduslooga. Keskkonnahariduslikult on kohalik linnu ja putukamaailm kenasti eksponeeritud."

Saaremaa muinsuskaitse seltsi esimehe ja Sõrve militaarmuuseumi rajaja Tõnu Veldre on tunnustuse eest tänulik: "Telefonis räägime Läti levialas, raadiost kuuleme Läti muusikat, tasuta ühistranspordi peatus on 7 kilomeetri kaugusel. Nüüd aga veendusime, et Eesti Vabariik on meie olemasolust täiesti teadlik. Muuseum on tänulik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles