Memmed-taadid tegid rännaku noorusaega

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
LAULAVAD: Piduliste meelt lahutavad Paula Niitoja, Milvi Oll, Taimi Truumees, Laur Ligi ja Aili Juhkam Tornimäe rahvamaja naisansamblist Vokiratas ning laulu- ja tantsuansamblist Aderkas.
LAULAVAD: Piduliste meelt lahutavad Paula Niitoja, Milvi Oll, Taimi Truumees, Laur Ligi ja Aili Juhkam Tornimäe rahvamaja naisansamblist Vokiratas ning laulu- ja tantsuansamblist Aderkas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonna memme-taadi päev "Minu noorusaeg" tõi Kärla rahvamaja pidulisi täis.

Väärikas eas härrasmehi ja daame olid Kärla rahvamajja väikese kontserdiga tervitama tulnud Kärla muusikakooli eelkooli poisid ja tüdrukud. Edasine žanripäeva kava oli aga piduliste endi sisustada – kes laulsid, kes tantsisid, kes mängisid pilli, kes etlesid ja kes võimlesid.

Kuna praeguste memmede-taatide noorus möödus nõukaajal, tegi Muhu Ätses moedemonstratsiooni tolleaegseid kostüüme kandes.

"Spetsiaalselt selle peo jaoks ettevalmistatud kavad olid ikka ääretult vahvad!" leidis peo korraldaja, Kärla rahvamaja juhataja Virge Varilepp. "Nii tore oli näha-kuulda, millega aastakümnete tagused noored tegelesid, mida tantsisid ja laulsid."

Pea kolmetunnisel kontserdil astus üles 16 kollektiivi: lisaks Muhu Ätsesele Eideratas, Kanarbik ja Marleen Kuressaarest, Antsakad Astest, Memmed Mustjalast, Rukkilill Kihelkonnalt, Mönusad ja Kolmas Noorus Lümandast, Meelespea Salmelt, Viktooria Saklast, Muigud Pärsamalt, Kedrus Laimjalast, Vokiratas ja Aderkasid Tornimäelt ning Jaaniroos Orissaarest.

Kärla rahvamaja juhataja Virge Varilepp pälvis aastakümnete taguse kombe kohaselt sirbi ja vasaraga kaunistatud aukirja. Sellega tunnustasid Varileppa noorusaja meenutajad Tornimäelt, naisansambli Vokiratas esimees Enda Juht ning laulu- ja tantsuseltsi Aderkas esimees Aili Juhkam. Aukirjale oli alla kirjutanud "peasekretär" – tegelikult küll Tornimäe rahvamaja juhataja – Krista Riik. "Oli see vast üllatus!" ütles Virge Varilepp naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles