Kõljala POÜ rekonstrueerib Haeska maa-parandussüsteemi

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Põllumees Tõnu Post
Põllumees Tõnu Post Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Kõljala POÜ parandab pool sajandit tagasi ehitatud Haeska soo maaparandussüsteemi, mis on hakanud lagunema.

PRIA määras Kõljala POÜ-le Haeska maaparandussüsteemi ja teede kordategemiseks 330 597 eurot investeeringutoetust, millele ettevõte lisab omalt poolt üle 100 000 euro.

Kõljala POÜ juht Tõnu Post ütles, et toetusega uuendatakse maaparanduskraave ja pestakse süsteemid läbi, et vesi hakkaks liikuma. Haeska soo maaparandussüsteem valmis umbes 50 aastat tagasi ning on praeguseks ära vajunud ja täis kasvanud. Seetõttu tekitab kevadine lumesulamisvesi rohumaadel üleujutusi. Ettevõttel asub Haeska soos ligemale 300 ha rohumaad. “Töö on kulukas, aga tahame, et maa oleks korras ja me saaksime seal loomadele sööta toota,” rääkis Post, kelle sõnul läheb töö lahti sel aastal.

Posti sõnul taotles ta maaparandussüsteemi remondiks toetust juba paar aastat tagasi, kuid siis taotlust ei rahuldatud. Viimasel kolmel aastal on põllu- ja metsamajanduse taristu arendamise investeeringutoetust saanud kokku kolm Saare maakonna taotlejat. Toetust said MTÜ Ariste Maaparandusühistu, OÜ Baltic Wind Energy ja maaparandusühistu Selja Kraavid kokku ligemale 400 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles