Jooksjad valisid kolme päeva jooksu Eesti parimaks

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Tõnu Vaher 2017. aastal Kolme päeva jooksu vägesid juhendamas.
Tõnu Vaher 2017. aastal Kolme päeva jooksu vägesid juhendamas. Foto: Irina Mägi

Portaali Marathon100 korraldatud küsitlusel valisid jooksjad 2019. aasta suuremate võistluste (üle 1000 osaleja) arvestuses parimaks Saaremaa kolme päeva jooksu.

“See on ikka väga-väga suur tunnustus ja väga meeldiv üllatus,” ütles jooksu üks peakorraldajaid Tõnu Vaher, lisades, et see kõik tuli tema jaoks nii järsku ja tegelikult pole see talle veel kohale jõudnud.

Varem on kolme päeva jooks keskmiste (kuni 1000 osalejat) võistluste arvestuses saanud 1., 2. ja 3. koha. Eelmisel aastal ületati aga tuhande osavõtja piir ja sellega tõusti suuremate võistluste gruppi.

“Selline au on tulnud tänu meie suurepärastele abilistele. Tunnustus on küll võimas, aga samas ei taha keegi tasemes järele anda ning see paneb pinge peale, et seda jooksuvõistlust ka edaspidi väga hästi korraldada,” tunnistas Tõnu Vaher, kelle hinnangul on jätkuvalt ruumi edasi areneda.

“Eks me nägime ise vigu küll ja paljud vead on sellised, mida jooksjad võib-olla ei näegi. Kindlasti tahame pikematel distantsidel panna juurde ühe joogipunkti ning veteranid saavad juurde ühe vanuseklassi – naised 60.”

Vaher avaldas lootust, et jooksjate huvi võistluse vastu on ka tulevikus korralik, kuid väga suurt kasvu ta samas ette ei näe. “Elanike arv ju ei suurene,” tõdes ta. “Eesti jooksudel on noorte osalemine kahanenud ja kui on olnud suurenemist, siis ikkagi vanemate inimeste arvelt.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles