Koroonahirmust saadi jagu: võrkpallilahingud itaallastega ära ei jää

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa Võrkpalliklubi.
Saaremaa Võrkpalliklubi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus jõudis eile arvamusele, et CEV Challenge Cup´i Saaremaa VK vs. Allianz Powervolley Milano turniirimängude tühistamiseks puudub vajadus. 

Vald toetub seejuures terviseameti seisukohale, kes ei pea samuti vajalikuks mängude piiramist. Võimalik ei ole ka mängude, mida vallavalitsus nimetab kõrgetasemelisteks ja ajaloolisteks, edasilükkamine.

Vallavalitsus on mängu korraldajaga kokku leppinud, et viimane teeb tihedat koostööd terviseametiga, tagamaks kõigi ohutusnõuete täitmist. Samuti toimub pidev suhtlus itaallastega. Ürituse korraldaja ülesanne ja vastutus on tagada kõik vajalikud tingimused haiguse võimaliku edasikandumise vältimiseks.

Sotsiaalministri juhitud töörühm on võtnud üldise seisukoha, et kultuuri- ja spordiürituste piiramist või keelamist seoses koroonaviiruseks kutsutava COVID-19 levikuga ei peeta põhjendatuks. 

Sellest tulenevalt ei otsustanud Saaremaa vallavalitsus eile midagi ka märtsis Kuressaares toimuva mölkky EM-i ja Saaremaa - Uus-Kaledoonia jalgpallikohtumise osas. Vallavanem Madis Kallase sõnul vaadatakse olukorda päev korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles